asdf

Nem kapta meg a 18-as korhatáros besorolást A szürke ötven árnyalata

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: UIP-Duna
Döntött az Amerikai Mozgóképszövetség: A szürke ötven árnyalata című bestseller moziváltozata R korhatáros besorolást kapott, ami azt jelenti, hogy 17 éven aluliak csak szülő vagy felnőtt kíséretében nézhetik meg.

A film ezzel megmenekült a még szigorúbb, NC-17-es besorolástól, amely kikötés azt jelentette volna, hogy 17 éven aluliakat nem engednek be a nézőtérre. A bizottság azzal indokolja a besorolást, hogy a film "erőteljes szexuális tartalommal bír, ami párbeszédekben, szokatlan viselkedésben és meztelenségben nyilvánul meg".aszürkeötvenárnyalata00A döntés nyomán sokan fellélegezhetnek, mások viszont csalódhatnak. Előbbiek annak örülhetnek, hogy a produkciót széles körben forgalmazzák majd, mert a moziüzemeltetőknek nem kell attól tartaniuk, hogy kongani fognak a termek a szigorú besorolás miatt. Csalódást viszont azok érezhetnek, akik arra számítottak, hogy E. L. James erotikus trilógiájának első kötetét merészen viszik vászonra, azaz kendőzetlenül megmutatják mindazokat a szexuális kilengéseket, amelyeket az írónő termékeny fantáziája kitermelt.
aszürkeötvenárnyalata01Ami a meztelenkedést illeti, a férfi főszereplő, Jamie Dornan már elárult egy titkot: ő nem lesz teljesen látható a maga férfias valójában. Ebből arra lehet következtetni, hogy leginkább a nő főszereplő, Dakota Johnson szolgáltatja majd az erőteljes szexuális tartalmat.

A szürke ötven árnyalata/Fifty Shades of Grey - Hazai bemutató: 2015. február 12.

Megosztás facebookon