asdf

Nagy meglepetést okozott a Holtodiglan

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: IC Press
Megingott a bizalom Ben Affleckben. A színész David Fincher legújabb filmjében egy férjet alakít, akinek eltűnik a felesége az ötödik házassági évfordulójukon. A rendőrség, sőt az ismerőseik is egyre gyanúsabbnak találják a férfit, aki valóban különösen viselkedik.

A Holtodiglan (12E) először könyv formában lett sikeres. Az eredeti regény írója, Gillian Flynn jegyzi a forgatókönyvet is. A film előzetesét már bemutatták, és bizony okozott némi meglepetést azoknak, akik már olvasták a könyvet. Fincher kérésére Flynn változtatott a történeten, pedig ez egyáltalán nem volt könnyű. „Két év kemény munkája van a regényben, minden mondatért, fordulatért megküzdöttem magammal. Most pedig egy hatalmas kalapáccsal szét kellett vernem a nyolcmillió darabból álló kirakóst, és újra össze kellett raknom, ezúttal egy filmmé.

flynn-gillian
Gillian Flynn

Hogy ez több vagy kevesebb változtatást jelent-e, az majd csak a mozikban fog kiderül. Fincher azonban csak az írónőtől kért változtatásokat, ő maga nem változtatott bevált csapatán és stílusán. Az előzetes alapján izgalmas, kiszámíthatatlan filmmel fog előrukkolni, amelyet Jeff Cronenweth fényképezett, aki már a Harcosok klubjában, a Social Network – A közösségi hálóban és A tetovált lányban is alkotótársa volt, a zeneszerző pedig ismét Trent Reznor, aki a Social Network – A közösségi hálóért megkapta a legjobb filmzene Oscarját.

Ben Affleck, Rosamund Pike és Missi Pyle főszereplésével David Fincher várva várt thrillerére még várnunk kell néhány hónapot, de azt leszögezhetjük, hogy izgalmas film lesz.

 Holtodiglan_jelenetfoto

Holtodiglan (12E) (Gone Girl) Hazai bemutató: október 2.

Megosztás facebookon