asdf

M. Night Shyamalan saját szuperhősös univerzumot teremt

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: UIP-Duna
Visszanyerte régi hírnevét M. Night Shyamalan, aki a Hatodik érzékkel robbantott 1999-ben, csinált még utána egy-két jó filmet, de aztán lejtmenet következett.
Az utolsó léghajlító és A Föld után című szuperprodukcióit sokan a mai napig nem tudják neki megbocsátani. A rendező azonban legutóbbi két filmjével – A látogatás, Széttörve – visszatért régi önmagához, és újra a legjobbak között emlegetik Hollywoodban.
M.-Night-Shyamalan-movies
Rájöttem, hogy mindenki azt várja tőlem, legyen a film végén egy nagy csavar, mint a Hatodik érzék-ben és a Sebezhetetlen-ben. Ez azonban egy idő után már nem működik, ahogyan az sem igaz, hogy minél drágább filmet csinál az ember, annál nagyobbak a lehetőségei. Talán közhelyesen hangzik, de igaz, hogy ha az ember meg akar újulni, el kell felejtenie, amit addig tudott. Így tudtam visszatérni a gyökereimhez. Újra kevés pénzből forgatok, és arra törekszem, hogy a sztori friss és eredeti legyen. Ezért működik A látogatás és a Széttörve is: szinte egy pályakezdő rendező filmjei.” – mondja Shyamalan legutóbbi interjújában.
unbreakable-split-glass-m-night-shyamalan01
Shyamalan most azon dolgozik, amin a rajongók már hónapok óta spekuláltak: összehozza a Sebezhetetlen és a Széttörve cselekményeit és hőseit. Ezzel saját szuperhősös univerzumot teremt, amely igény szerint továbbfejleszthető. A készülő Glass című filmben A sebezhetetlen sztárjai, Bruce Willis és Samuel L. Jackson találkoznak a Széttörve skizofrénjével, James McAvoy-jal, és lesz nemulass.

Glass – Hazai bemutató: 2019. január
Megosztás facebookon