asdf

Lupita Nyong’o terápiára járt az új Hang nélkül-film miatt

  • Szerző: MoziStar
  • Forrás: UIP-Duna
A legkeresettebb színészek számára gyakran megerőltető a felkészülés egy-egy filmre: ki zongorázni tanul, ki verekedni, más meg ejtőernyőzni. Lupita Nyong’o viszont többek között pszichiáterhez járt a Hang nélkül - Első nap forgatása előtt, mert rettegett a macskáktól, a film hősnője pedig egy ilyen házikedvenccel menekül a földönkívüliek elől.

A Oscar-díjas színésznő (12 év rabszolgaság) először azzal kísérletezett, hogy megpróbálta lecseréltetni a macskát valamilyen más állatra, Michael Sarnoski rendező azonban ragaszkodott az eredeti koncepcióhoz. „Arra kértem, legyen legalább egy tatu a macska helyett, mert tőlük nem félek, de nem volt vevő az ötletre. Úgyhogy mehettem a terápiába, ahol nem is a macskákról tanultam nagyon sokat, hanem saját magamról” – mesélte  Lupita Nynong’O az amerikai Glamour magazinnak.  

Lupita Nyongo_cat-aquietplace
Fotó: glamour.com

A színésznő aztán a film készítése közben annyire megkedvelte a macskákat, hogy neki is lett egy, a neve Yoyo. „Olyan jó dolog gondoskodni valakiről, Yoyo ráadásul igazi szerepmodell számomra. Például megtanultam tőle relaxálni: egész nap csak heverészik, és látszik, hogy közben baromi jól érzi magát. Amikor hajlandó végre felkelni, sokáig csak kéjesen nyújtózkodik, amitől nekem is kedvem támad arra, hogy kiszakadjak az ágyból, és elkezdjek nyújtani.”   

Hang nélkül - Első nap várható első hétvégi észak-amerikai bevételét valamivel 40 millió dollár fölé lőtték be iparági szakemberek, ami impozáns eredménynek tekinthető. A várakozások nagyok az első két rész sikere után – a franchise eddig több mint 638 millió dollárt hozott, és a mostani előzményfilm után majd harmadik rész is következik.  

Hang nélkül - Első nap a földönkívüliek invázióját elejét mutatja be, amikor a hang után tájékozódó szörnyek megtámadják New Yorkot és a világ más nagy városait. Nyong’o mellett Joseph Quinn (Stranger Things) és az Oscar-díjas Djimon Hounsou (Véres gyémánt) a film főszereplői. 

Hang nélkül - Első nap / A Quiet Place: Day One – Hazai bemutató: 2024. június 27.

Megosztás facebookon