asdf

Japánná varázsolhatják Scarlett Johansson-t

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: UIP-Duna
Áll a bál a Ghost in the Shell című film körül, mert a kultikus japán mangából, illetve animesorozatból készülő hollywoodi adaptációban csupa fehér színész szerepel.

A főhőst, Kusanagi Motokót, a félig ember, félig robot rendőrtisztet Scarlett Johansson alakítja, aki valóban nem tipikus ázsiai alkat. Ám még az lehet: a hírek szerint a stáb olyan szoftvert tesztel, amely keletiessé alakítja a színészek arcát. Ha valóban alkalmazzák az eljárást, a szereplők úgy fognak kinézni, mintha az egyik szülőjük japán, a másik pedig európai lett volna.

Ghost in the ShellGhost in the Shell-nek mint popkulturális jelenségnek Magyarországon is van kis számú, de annál lelkesebb rajongótábora. Az első anime, vagyis animációs film Páncélba zárt szellem címmel jelent meg DVD-n, és a rajongók körében nagy tisztelet övezi. Az eredeti mangasorozat története a nem túl távoli jövőben, a negyedik világháború után játszódik. Motoko őrnagy a kiberrendőrségnél dolgozik, és egy hackert akar elfogni, aki be tud hatolni az emberek tudatába, hogy manipulálja őket. Johansson főszereplésével készülő filmet már javában forgatják Új-Zélandon.

Ghost in the Shell - Hazai bemutató: 2017. március

 

Megosztás facebookon