asdf

Itt a magyarázat a Batman Superman ellen - Az igazság hajnala Martha-jelenetéről

  • Szerző: MoziStar
  • Forrás: ScreenRant
Zack Snyder megmagyarázta a Batman Superman ellen Superman - Az igazság hajnala Martha-jelenetét, és talán még a leghatározottabb ellenkezőit is el tudja végre hallgattatni.

Több mint nyolc évvel a bemutató után a Batman Superman ellen - Az igazság hajnala rendezője, Zack Snyder a film egyik legmegosztóbb jelenetére adott magyarázatot. A sokat vitatott jelenetben, amikor a két szupererő egymasnak feszül és Batman épp meg akarja ölni Supermant, ám utolsó pillanatban megtorpan, amikor amikor Clark arra kéri, hogy mentse meg Marthát. Miközben Superman a nevelőanyjáról beszélBruce pedig megdöbben, mert a saját anyja nevét hallja. Na, de akkor hogy is van ez?

A GQ-nak adott interjújában Snyder a sokat szidott Martha-jelenetről is beszélt, ami bizony bőven adott támadási felületet a rajongóknak, nem beszélve a rengeteg mémről. A filmrendező beszámolt arról, hogy beszélgetett erről Chris Terrio forgatókönyvíróval, aki David S. Goyerrel együtt írta a Batman Superman ellen című filmet.

batman_superman_martha_snyder

„Amikor [a forgatókönyvíró] Chris Terrio és én erről beszélgettünk, azt mondta: Tudod, hogy az anyjuknak ugyanaz a neve, én pedig azt mondtam: 'Ó, ez őrület, erre még sosem gondoltam'. Erre ő: 'Igen, képzeld el, hogy Batman Supermanre úgy tekint, mint egy idegenre, mint egy szörnyetegre, de rájön, hogy a halott anyjának ugyanaz a neve, mint annak a valaminek, amit ő nem embernek tart. Erre én: "Ez el fogja kapni, ez elképesztő. Mi mást mondhatna Batmannek, aki kezében tartja a kriptonit lándzsát, hogy a szívébe döfje - mit fog mondani, hogy meggyőzze őt arról, hogy az ő emberszeretete ugyanolyan nagy, mint Batmané? Úgy értem, tényleg, [Batman] egy másodperc alatt megölhetné őt, szó szerint egy másodperc alatt, ezért gondoltam, hogy oké, minden lehetséges trükköt be kell vetnie” – számolt be a ScreenRant.

Snyder magyarázata talán még azokat is megnyeri, akik földbe döngölték a Martha-jelenetet.

Snyder úgy véli, nagyon átgondolták a pillanatot. Terrio és Snyder mind Batman, mind Superman szemszögéből mérlegelte a jelenetet, különösen Bruce gondolatmenete kapott nagy figyelmet. Nehéz lehet összeegyeztetni, hogy Superman egy "trükkel" próbálta megállítani Batman-t, különösen, ha Clark valóban féltette az anyja életét, de Bruce véleménye, hogy Superman valami embertelen dolog, kétségtelenül megkérdőjeleződött abban a pillanatban. A fő motivációja pedig, hogy ne történhessen meg ezzel a Marthával is a saját édesanyja tragédiája.

Biztosan lesznek még olyanok, akik nem teljesen veszik be a Batman Superman ellen Martha jelenetét, és bár még mindig lehet némi megosztottság a jelenet kivitelezésével kapcsolatban, kétségtelen, hogy  foglalkoztak a karakterekkel

Megosztás facebookon