asdf

Ilyen volt a Terápia 3. évadának díszbemutatója

  • Szerző: MoziStar
  • Forrás: HBO
Csütörtök este a RaM Colosseum vendégei különleges élménynek lehettek részesei. Utoljára vonult fel a vörös szőnyegen az ország legismertebb tévés pszichológusa, Dargay András, azaz Mácsai Pál páciensei kíséretében. Az exkluzív eseményen nemcsak a befejező évad, de a korábbi szezonok főszereplői is tiszteletüket tették.
A Terápia utolsó évadával fontos mérföldkőhöz érkezett a magyar HBO. Ahogy a prémium kábelcsatorna az Egyesült Államokban indulásakor saját gyártású sorozataival – OZ, Maffiózók, stb. - átformálta a televízióról való gondolkodást, úgy Magyarországon is az HBO volt az első olyan csatorna, amely nemzetközi színvonalú presztízs drámasorozatok készítését tűzte célul maga elé. Az HBO az elmúlt hét évben lépésről lépésre alapozta meg az igényes televíziós tartalomkészítéshez szükséges szaktudást, új tehetségeknek - színészeknek, rendezőknek, forgatókönyvíróknak - biztosítva lehetőséget a bemutatkozásra és a tapasztalatszerzésre. Ennek a folyamatnak meghatározó lépcsője volt a Terápia három évada.
terapia_3_evad_01
Ez a sorozat teljesen különbözik a hagyományosan izgalmasnak tartott pörgős, akciódús sorozatoktól, hiszen lényegében két színész beszélgetésére épül, ám mégis képes folyamatos feszültségben tartani a nézőt. A sorozat harmadik évadával lezárul a trilógia, amit az ország kedvenc terapeutájának személyes története fog össze.
terapia_3_evad_diszbemutato (44)
A rendhagyó záró évadhoz méltóan a díszbemutató is rendhagyó volt: nemcsak az új évad színészei (Balsai Móni, Schell Judit, Udvaros Dorottya, Vilmányi Benett), hanem a korábbi évadok főszereplői közül is sokan (Kurta Niké, Nagy Ervin, Marozsán Erika, Péterfy Bori, Surányi Áron, Szamosi Zsófi, Sztarenki Dóri) felvonultak a vörös szőnyegen. Az exkluzív eseményre a BMW-vel érkező sztárokat az újságírók és a szakma krémje fogadta.
terapia_3_evad_diszbemutato (17)
Elsőként a sorozat alkotói és producerei érkeztek, köztük Tasnádi István vezető forgatókönyvíró (aki hétvégén a MEMO című filmjével elnyerte a legjobb európai tévéfilmnek járó Prix Europa díjat), aki megjegyezte, hogy szerinte a sorozat befejező évadára „olyan témát kellett találni, ami radikálisan új, mint az első két évadban”. Forgatókönyvíró társai (Baráthy György, Jeli Viki és Székely Csaba) mellett érkezett Balázs Ádám zeneszerző (aki a Mindenki című rövidfilmért Oscar-díjat kapott), Wayne Henry és Szalontay Mária producerek az HBO részéről. Őket követték az HBO másik sikersorozatának, az Aranyéletnek a színészei, köztük Végh Zsolt és az új évadban bemutatkozó egyik fiatal tehetség, Staub Viki. Farkas Franciska ezúttal is Je Suis Belle ruhakölteményben érkezett a vörös szőnyegre, párja ezúttal sorozatbeli partnere, Döbrösi Laura volt, akit a hazai divatszakma legjelesebb képviselői öltöztettek (Anna Daubner, Je Suis Belle, Anna Amelie, Visy Dóri).
terapia_3_evad_diszbemutato (4)
Az esemény egyik legmeghökkentőbb pillanata volt, amikor Laura levette a kalapját és megmutatta kopaszra borotvált fejét. „Az Aranyélet új évada miatt vágták le a hajam, de én egyáltalán nem bántam, sőt. Mindig is ki akartam próbálni, hogyan néznék ki rövid hajjal” – nyilatkozta a színésznő. Rajtuk kívül Anger Zsolt is megjelent párjával, Mettler Emesével, illetve részt vett az eseményen az Aranyélet múltbeli karakterei közül Gera Marina is, aki hamarosan az Örök tél című filmben lesz újra látható Döbrösi Laurával együtt.
terapia_3_evad_diszbemutato (13)
Végül megérkeztek a Terápia színészei. Elsőként az első évadból Szamosi Zsófi és a fiát alakító Surányi Áron érkezett, majd őket követte Péterfy Bori és Kurta Niké párosa. Míg előbb Kosánszky Dóra által megálmodott szettben jelent meg, addig Kurta Niké Nagy Noémi tervező ruháiban lépett a vörös szőnyegre. Utánuk érkezett Dargay András életének három meghatározó nőalakja, Csákányi Eszter, Für Anikó és Marozsán Erika, végül pedig Nagy Ervin és Sztarenki Dóri, aki Dalaarna ruhát és Vágó Réka cipőjét viselte. A 3. évad színészeit Pető Kata és párja, Porogi Ádám vezették fel. Kata egy saját tervezésű szettben jelent meg, amelyet egy Vágó Réka cipővel egészített ki.
terapia_3_evad_diszbemutato (45)
Utánuk Gigor Attila rendező és két színésze, Udvaros Dorottya és Vilmányi Benett érkezett meg az eseményre. Míg a férfiak roppant elegáns Zara öltönyt viseltek, addig Udvaros Dorottya egy exkluzív Frank Lymen ruhában kápráztatta el a sajtó képviselőit. Őket követte Schwechtje Mihály és Schell Judit, aki egy különleges Elysian estélyiben állt a fotófal elé. Ezután érkezett Nagypál Orsi Balsai Mónival. Míg a rendező egy MarcCain estélyiben és KeLau kiegészítőben érkezett, addig Balsai Móni egy Oláh Zsigmond tervezte fekete maxi ruhában, Siető Linda clutch-al és Moni’s Jewelry kiegészítőkben pompázott a premieren. Végül, de nem utolsó sorban megérkezett a sorozat legfontosabb színésze, Mácsai Pál is, aki Enyedi Ildikót kísérte. Az Arany Medve-díjas rendező elmondta, hogy „ezt a három évadot egy folyamatként érdemes nézni, egy nagyon nagy életívként, amelyben egyre jobban megismerjük Dargay pszichológust, és emiatt számunkra is fontos, hogy milyen életdöntéseket hoz.”
terapia_3_evad_diszbemutato (20)
Az eseményen a színészeken és alkotókon kívül felvonult a hazai kulturális élet krémje, többek között a Punnany Massif zenekar, Jakabos Zsuzsanna olimpikon, Köbli Norbert forgatókönyvíró, Gazsó György színész, a Társas Játék sztárja, Simonyi Balázs az ULTRA című, szintén HBO-s dokumentumfilm rendezője és főszereplője, Ujj Mészáros Károly rendező.
 
Kolb Iván, az HBO kereskedelmi igazgató beszédében kitért arra, hogy míg 25 évvel ezelőtt VHS kazettán szállították országszerte a fejállomásokra az HBO-s tartalmakat, mára az HBO GO-nak köszönhetően a nézők kényelmesen, bárhol, bármikor elérhetik a csatorna exkluzív sorozatait. Az online felületen több mint 700 mozifilm, 184 sorozat 402 évada és további több százórányi tartalom várja a nézőket.
A Terápia bejező évada a korábbi évadokhoz hasonlóan ismét húsbavágó kérdéseket feszeget: képesek vagyunk-e a változásra? Újra lehet-e kezdeni mindent tiszta lappal? Mi történik azután, hogy megkapjuk a válaszokat a kérdésekre, amelyek egész életünkben kísértettek? November 13-án, amikor elindul a sorozat az HBO-n és az HBO GO-n mindenre választ kapunk.

Nézd meg a díszbemutatón készült képeket itt:

Terápia 3. évad - Díszbemutató - A képre kattintva tudod megnyitni a galériát.

Megosztás facebookon