asdf

Globálisan több mint 300 millió dollár bevételt hozott az új Bond-film

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: MTI
Már javában pörög a legújabb James Bond film a mozikban és a 24. James Bond film szinte minden piacon bevételi rekordot döntött a mozikban, ahol eddig bemutatták.

Az elmúlt hét végén, amikor a két legnagyobb piacnak számító Észak-Amerikában és Németországban bemutatták, a film mintegy 200 millió dollárt forgalmazott e két térségben. Az Egyesült Államokban és Kanadában 73 millió dolláros bevétellel, a James Bond-széria eddigi második legjobb teljesítményével indított, amely azonban jelentősen elmarad az előző epizód, a 007 - Skyfall 88,4 millió dolláros nyitóhétvégi bevételétől. Németországban mintegy 1,68 millió néző volt kíváncsi az új Bond-filmre.

bond-premiere-A Spectre-t két hete mutatták be az Egyesült Királyságban, és a múlt héten volt a premierje az európai mozik többségében. Ám számos külföldi piacon - Franciaország, Kína, Dél-Korea, Japán és Ausztrália - még nem került a filmszínházakba - olvasható a Variety hírportálján. A globális jegyeladásokon nagyot lendíthet Kína, ahol annak idején a Skyfall 59,2 millió dollárt forgalmazott.

 

Az öt legtöbbet hozó Bond-film világszinten:

1. Skyfall - 1,108 milliárd dollár
2. Casino Royale - 599 millió dollár
3. Quantum csendje - 586,1 millió dollár
4. Halj meg máskor! - 432 millió dollár
5. A világ nem elég - 361,8 millió dollár

 

Magyarországon november 5-től játsszák a mozikban a filmet.


Megosztás facebookon