asdf

Ezt érdemes megnézni októberben a mozikban (2015)

  • Szerző: MoziStar
Az októberi mozi kínálat nagyon színes palettája rengeteg jó filmet tartogat. A sci-fi-től kezdve, a drámain keresztül, humorban, akcióban és félelemben sem lesz hiány.

MENTŐEXPEDÍCIÓ (12)

Magyarországi bemutató: 2015. október 1.

Rendezte: Ridley Scott
Főszereplők: Matt Damon, Kristen Wiig, Jessica Chastain, Kate Mara, Sean Bean, Jeff Daniels
Hazai forgalmazó: InterCom

Ridley Scott egy ütős sci-fi-vel tért vissza, ami már nagyon ránk fért. A Marson az Ares III expedíció zajlik, amikor egy hatalmas homokvihar derékbe töri a NASA űrhajósainak munkáját. Menekülniük kell a bolygóról, de Mark Watney (Matt Damon) egy végzetesnek tűnő baleset következtében ott ragad az idegen bolygón. Később kiderül, hogy nem halt meg; csak a szkafanderébe épített adó meghibásodása miatt hiszik a többiek, hogy nem élte túl az első szélrohamokat. A túlélésért mindent bevet a botanikus űrhajós, pedig csak négy év múlva várható a következő expedíció. A Mentőexpedíció már az előzetes alapján felcsigázza a kedélyeket és biztosra vehetjük, hogy izgalmas, látványos mozit kapunk.

HOTEL TRANSYLVANIA 2. - AHOL MÉG MINDIG SZÖRNYEN JÓ (6)

Magyarországi bemutató: 2015. október 8.

Rendező: Genndy Tartakovsky
Főszereplők: Dracula hangja-Adam Sandler, Mavis hangja-Selena Gomez, Wayne hangja-Steve Buscemi, Jonathan hangja-Andy Samberg
Hazai forgalmazó: InterCom

Megérkezett a 2012-es Hotel Transylvania – Ahol a szörnyek lazulnak című animációs film folytatása. Drakula, aki szörnyen kőszívű volt, szigorúságából visszább vett és ősi kastélyában már nem csak a megfáradt szellemlények pihenhetnek meg, de a hotel kapui emberek számára is nyitva állnak. A probléma forrását a félig ember félig vámpír unokája, Dennis adja, aki egyáltalán semmi jelét nem adja vámpír örökségének. Nincs mit tenni, a gróf kiképzésre küldi rokonokhoz a fiút. Az előzetesből is jól látszik, hogy a vámpír-kiképzés számos vidám pillanatot fog eredményezni a nézőknek. 

KÖTÉLTÁNC (12)

Magyarországi bemutató: 2015. október 8.

Rendező: Robert Zemeckis
Főszereplők: Joseph Gordon-Levitt, Sir Ben Kingsley, Charlotte Le Bon, Ben Schwartz
Hazai forgalmazó: InterCom

Októberben a tériszonyosok átélhetik legnagyobb félelmüket a magasságok félelmetes mezején. Philip Petit (Joseph Gordon-Levitt) nem fél semmitől, megrögzötten keresi a veszélyt. Az artista-kötéltáncos a fejébe veszi, hogy a New York-i Világkereskedelmi Központ ikertornyai között végigsétál egy kifeszített kötélen. Az igaz történetet feldolgozó filmet a Vissza a jövőbe és a Forrest Gump rendezője jegyzi, aki bámulatos látványban részesíti a nézőket. Ezt a filmet ajánlott IMAX 3D-ben nézni, mert a hatás tuti nem marad el.

LEGENDA (16)

Magyarországi bemutató: 2015. október 8.

Rendező: Brian Helgeland
Főszereplők: Tom Hardy, Tom Hardy, Emily Browning, Christopher Eccleston, Paul Anderson
Hazai forgalmazó: Freeman Film

Tom Hardy rajongók duplán élvezhetik a színész társaságát a Legenda című filmben, ugyanis a sármos Ron és a pszichopata Reggie Kray karakterét ugyanaz a színész testesíti meg. Csupán néhány dologban különböznek külsőleg, de személyiségükben csak egy dologban hasonlítanak, hogy ők akarnka lenni London legkeményebb gengszterei. A 60-as években játszódó film igaz történet alapján készült. Tom Hardy, mint ikerpár elég sok izgalmas és humoros jelentet rejthet magában, szóval ezt a bűnügyi mozit ne hagyd ki! 

BÍBORHEGY (18)

Magyarországi bemutató: 2015. október 15.

Rendező: Brian Helgeland
Főszereplők: Charlie Hunnam, Tom Hiddleston, Jessica Chastain, Mia Wasikowska
Hazai forgalmazó: UIP-Duna

A faun labirintusa rendezője korábban azt nyilatkozta, hogy a Bíborhegy-et életműve megkoronázásának szánja. A gótikus horror Stephen King szerint gyönyörű és borzasztóan ijesztő. Ennél jobb reklám nem is kell és a szereplőgárda is olyan - a kétszeres Oscar-jelölt Jessica Chastain, Mia Wasikowska, Tom Hiddleston és Charlie Hunnam -, hogy a csalódásnak csekély az esélye. A történet szerint a szellemekkel foglalkozó fiatal írónő egy titokzatos nemesemberhez megy feleségül, és annak omladozó észak-angliai kastélyéba költözik. Csakhogy a több száz éves kúriában egy különös testvérpár él és furcsa dolgok történnek. A lélektani horror hátborzongatónak és félelmetesnek ígérkezik.

MÉLYÜTÉS (16)

Magyarországi bemutató: 2015. október 15.

Rendező: Antoine Fuqua
Főszereplők: Jake Gyllenhaal, Rachel McAdams, Forest Whitaker, Oona Laurence, 50 Cent
Hazai forgalmazó: Forum Hungary

Billy Hope (Jake Gyllenhaal) sikeres bokszoló, karrierje csúcsán van. Azonban amikor meggyilkolják a feleségét (Rachel McAdams), kislányát pedig elveszi tőle a gyámügy, azonnal padlót fog és keserves kínok között próbálja visszaküzdenie magát a csúcsra. Ahhoz, hogy újra talpra tudjon állni, Tick Williams (Forest Whitaker) edzőhöz fordul, hogy ismét képes legyen ringbe szállni. A Mélyütés szó szerint ütős mozinak tűnik, amit Gyllenhaal látványos átalakulása és színészi játéka erősít még jobban. Biztosak lehetünk abban, hogy drámában és ütésekben nem lesz hiány!

VISSZA A JÖVŐBE (12)

Magyarországi bemutató: 2015. október 15.

Rendező: Robert Zemeckis
Főszereplők: Michael J. Fox, Christopher Lloyd, Lea Thompson, Crispin Glover
Hazai forgalmazó: Pannonia Entertainment

Nincs is jobb, mint egy igazi klasszikust újra moziban megnézni. Az 1985-ös Vissza a jövőbe című filmen egy egész generáció nőtt fel és most itt a lehetőség egy szélesvásznú nosztalgiára Marty McFly és a Doki társaságában. A történetet nem kell bemutatni, hisz ki ne ismerné a mindig bajba kerülő srác és az őrült Doki időutazós kalandjait. Tudtátok, hogy 2015. október 21-e jeles dátum a film második részében?! Bizony, bizony Marty és Doki az említett dátumot állítják be az időgépben, amikor elindulnak a jövőbe és jól összekuszálják a szálakat.

PÁN (12E)

Magyarországi bemutató: 2015. október 22.

Rendező: Joe Wright
Főszereplők: Levi Miller, Hugh Jackman, Garrett Hedlund, Amanda Seyfried, Rooney Mara
Hazai forgalmazó: InterCom

A kosztümös filmeket (Büszkeség és balítélet, Vágy és vezeklés, Anna Karenina) kedvelő rendező úr ismét egy klasszikus és kosztümös mozival tér vissza. Az elveszett fiúk kalandja Sohaországban már sok feldolgozást megélt. Idén a Warner Bros. tette rá a kezét és nagyköltségvetésű filmje nem is annyira feldolgozás, hanem annak előzményeit meséli el. Joe Wright filmjében Feketeszakálltól kell tartaniuk a főhősöknek, akit Hugh Jackman alakít és végre az is kiderül, hogy Pán Péter (Levi Miller) hogyan kerül Sohaországba. Meseszép képi világ és gyönyörű történet varázsolja majd el a nézőt.

SICARIO - A BÉRGYILKOS (16E)

Magyarországi bemutató: 2015. október 22.

Rendező: Denis Villeneuve
Főszereplők: Emily Blunt, Benicio Del Toro, Josh Brolin, Jon Bernthal
Hazai forgalmazó: Freeman Film

Drogháború, alvilági kartellek, FBI, hullák - ebből sok jó nem fog kisülni, de várhatóan egy remek kis akció filmhez tökéletes alapanyag lesz. A történet szerint Kate Macy (Emily Blunt) az FBI emberrablási ügyekre specializálódott ügynöke, és az egyik bevetésén rothadó hullákat talál a hírhedt Diáz klán házának az egyik falában. A küldetés után felkérik arra, hogy vegyen részt a véreskezű drogbáró elfogásában egy titkos küldetés keretein belül. Egy különleges ügynök, Matt Graver (Josh Brolin) és egy kolumbiai bérgyilkos, Alejandro (Benicio Del Toro) vezetésével szigorúan titkos egység indul Ciudad Juarez felé. Kate is velük tart és hamarosan olyan világban találja magát, ahol mindenhonnan veszély leselkedik rájuk. Emily Blunt A holnap határában is megygőzően alakította a vagány és kőkemény akcióhőst, szóval már csak miatta is érdemes lesz megnézni a filmet.

MACBETH (12E)

Magyarországi bemutató: 2015. október 29.

Rendező: Justin Kurzel
Főszereplők: Michael Fassbender, Marion Cotillard
Hazai forgalmazó: Mozinet

Justin Kurzel vágta a fejszéjét a skót trónbitorló történetébe, hogy Michael Fassbender és Marion Cotillard főszereplésével újra gondolja Shakespeare legsötétebb, legtragikusabb és legerőteljesebb drámáját. A XI. századi Skóciában játszódó történetet eredeti helyszíneken forgatták le. A sztorit ismerjük és lényegében a gátlástalan hatalomvágy és a kegyetlen középkor véres tettek eredményeit ismerjük meg. Fassbender nem egyszer bizonyított már, így valószínűleg most is egy erős alakítást láthatunk tőle. 

Melyik filmet várod legjobban októberben?
Megosztás facebookon