asdf

Ezt érdemes megnézni augusztusban a mozikban (2015)

  • Szerző: MoziStar
Lassan véget ér a nyár és minden visszatér a megszokott kerékvágásba, de mielőtt ez megtörténne vár még ránk egy remek filmekkel teletűzdelt hónap. Összeszedtünk nektek 7 mozifilmet, amit szerintünk érdemes lesz megnéznetek augusztus végéig. Úgy tűnik, ez a hónap az InterCom forgalmazóé lesz.

MISSION: IMPOSSIBLE – TITKOS NEMZET (16)

Magyarországi bemutató: 2015. augusztus 6.
Rendező: Christopher McQuarrie
Szereplők: Tom Cruise, Jeremy Renner, Simon Pegg, Rebecca Ferguson, Ving Rhames, Alec Baldwin, Sean Harris
Hazai forgalmazó: UIP-Duna

A 2011-es Fantom protokoll sikerét kővetően várható volt, hogy folytatni fogják a sorozatot, és 4 év várakozás után végre megérkezett Tom Cruise-zal (A holnap határa, Feledés) a fedélzetén a következő Mission Impossible mozifilm, ami a Titkos Nemzet alcímet kapta. A legújabb lehetetlen küldetést az Oscar-díjas Christopher McQuarrie (Jack Reacher, Farkas) rendezte, illetve a forgatókönyvet is ő írta Bruce Geller (Mission: Impossible 3., Zsebmetsző Harry) és Drew Pearce (Vasember 3, Pancser hősök) közreműködésével. Az 1962-ben született színész mellett visszatér Simon Pegg (Világvége, Paul), Jeremy Renner (Bosszúállók: Ultron kora, Amerikai botrány) és Ving Rhames (Halálfutam: A pokol tüze, Az utca királya) is, de új arcokat is köszönhetünk a franchise-ban, mint például Alec Baldwin (Megmaradt Alice-nak, Torrente 5. – A kezdő tizenegy) és Rebecca Ferguson (Herkules, A tó szelleme). A történet szerint feloszlatták az Impossible Mission Force-t, miután szakadár szervezetnek állították be őket, így pedig Ethan (Tom Cruise) és a többiek magára hagyott ügynökök lettek. Ebben a nehéz helyzetben bukkan fel a Szindikátus, ami egy magasan képzett különleges ügynökökből álló hálózat és az a fő céljuk, hogy egy új világrendet hozzanak létre, és ezt terrortámadások sorozatával akarják megvalósítani. Ethan összeverbuválja csapatát és csatlakozik hozzájuk egy angol ügynök (Rebecca Ferguson), aki talán tagja ennek a ”titkos nemzetnek”. Így néznek szembe az eddigi leglehetetlenebb küldetésükkel. Az előzetest látva kijelenthetjük, hogy a Mission Impossible 5. része izgalmasabbnak és látványosabbnak ígérkezik, mint eddig valaha, szóval nem ajánlatos lemaradni róla.

 

FANTASZTIKUS NÉGYES (12)

Magyarországi bemutató: 2015. augusztus 13.
Rendező: Josh Trank
Szereplők:  Miles Teller, Kate Mara, Jamie Bell, Michael B. Jordan, Toby Kebbell, Reg E. Cathey, Chet Hanks
Hazai forgalmazó: InterCom

A Fantasztikus Négyes tagjai augusztus közepén visszatérnek a mozikba, igaz kissé máshogy, mint azt sokan gondolnák, hiszen a 20th Century Fox fejesei úgy döntöttek, hogy újraindítják a sorozatot, ezért kicserélték a teljes szereplőgárdát, illetve új rendező után is néztek. A projekt végül Josh Trank (Az erő krónikája, Kutyaszorítóban) asztalán landolt, aki a direktori munkálatok mellett a forgatókönyvért is felelt. Utóbbiban Simon Kinberg (X-Men – Az eljövendő múlt napjai, Kémes hármas), és Jack Kirby (Bosszúállók: Ultron kora, Thor) voltak a partnerei. A négy főhős szerepét pedig Kate Mara (Transzcendens, 127 óra), Miles Teller (Whiplash, A lázadó), Jamie Bell (Mocsok, Borotvaélen), és Michael B. Jordan (Creed, Az erő krónikája) kaparintották meg. Négy fiatal űrhajós a küldetésük során átsodródnak egy alternatív univerzumba, ahol balesetet szenvednek és radioaktív sugárzás éri őket, amely meghökkentő hatást vált ki belőlük. Reed Richards (Miles Teller) teste hihetetlenül rugalmassá vált, Sue Storm (Kate Mara) képes lett láthatatlanná válni és láthatatlan erőteret létrehozni, míg testvére (Michael B. Jordan) a tűz hatalmát kapta és Ben Grimm (Jamie Bell) egy narancsszínű kőóriáséhoz vált hasonlóvá, mely emberfeletti erőt kölcsönzött számára. Az életük visszavonhatatlanul megváltozik: először rá kell jönniük, mit kezdjenek különös, új erejükkel, azután meg kell tanulniuk, hogyan használják azt, végül össze kell fogniuk, hogy megmentsék a Földet egykori barátjuktól, aki mára ellenség lett. Az eddig látottak alapján bizakodóak vagyunk a filmmel kapcsolatban, ráadásul megvan az esély rá, hogy sikeresebb és jobb lesz az elődjénél.

AZ AJÁNDÉK (16)

Magyarországi bemutató: 2015. augusztus 13.
Rendező: Joel Edgerton
Szereplők: Jason Bateman, Rebecca Hall, Joel Edgerton, Allison Tolman, Beau Knapp, David Denman, P.J. Byrne, Busy Philipps
Hazai forgalmazó: InterCom

Jason Bateman (Förtelmes főnökök 1-2, Személyiségtolvaj) hosszú idő után olyan filmmel jelentkezik, ahol nem a komikusi vénáját kell megmutatnia, hanem azt, hogy képes komoly alakításra is. A Golden Globe díjas színész Joel Edgerton (Warrior – A végső menet, Exodus: Istenek és királyok) által írt és rendezett filmjének, Az ajándék című thriller egyik főszerepét vállalta el. Az Ausztráliából származó Edgerton-nak ez lesz a direktori bemutatkozása, valamint játszani is fog benne. A további szerepekben pedig Rebecca Hall (Transzcendens, Tolvajok városa) Beau Knapp (Éjszakai hajsza, Super 8) és Busy Philipps (Született szinglik, A boldogító talán) láthatóak. Mindenkinek vannak titkai a múltjában. Simon (Jason Bateman) és Robyn (Rebecca Hall), akik férj és feleség, épp most költöznek be új házukba. A sors fura fintora, hogy a városban összefutnak Simon régi osztálytársával Gordóval (Joel Edgerton), akit anno mindenki pszicho Gordónak csúfolt. A régi sérelmeket maga mögött hagyó férfi egyáltalán nem haragszik Simon-ra. Ellenkezőleg, nagyon barátságos. Egyre többször bukkan fel a fiatal pár otthonánál és mindig valami ajándékkal érkezik. Az idő múlásával azonban Gordó viselkedése egyre bizarrabb lesz. Kiderül, hogy a két férfi között soha nem volt barátság, de egy 20 évvel ezelőtti szörnyű titok összeköti őket. A sok furcsaság miatt Robyn nyomozásba kezd, hogy megtudja ki is ez a Gordó igazából, viszont a nagy keresés közben a férjéről is olyan dolgot tud meg, amiről álmodni sem mert volna. A színészek és a sztori alapján egy igazi vérfagyasztó thriller lesz Az ajándék. 

AZ U.N.C.L.E. EMBERE (12)

Magyarországi bemutató: 2015. augusztus 20.
Rendező: Guy Ritchie
Szereplők: Henry Cavill, Elizabeth Debicki, Armie Hammer, Hugh Grant, Alicia Vikander, Jared Harris, Luca Calvani
Hazai forgalmazó: InterCom

A Sherlock Holmes: Árnyjáték óta nem dirigált filmet Guy Ritchie (Blöff, A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső), annak pedig már idestova négy esztendeje. Szerencsére a korábban BAFTA-díjra jelölt úriember ismét rendezésre adta a fejét és tető alá hozta Az U.N.C.L.E. embere című kémfilmet, ami a hatvanas években futott kultikus sorozat alapján készült. A forgatókönyv megírásában Lionel Wigram (A hetedik fiú, Sherlock Holmes), illetve Sam Rolfe (Kém zöld kalapban, Kémcsapda) segédkeztek Ritchie-nek. A szereplőgárdát Henry Cavill (Az acélember, Halhatatlanok), Elizabeth Debicki (A nagy Gatsby, Harmadnaposok), Alicia Vikander (Ex Machina, Fenegyerek), Armie Hammer (A magányos lovas, Tükröm, tükröm) és Hugh Grant (Hogyan írjunk szerelmet, Négy esküvő és egy temetés) alkotják. A cselekmény szerint a hidegháború csak átverés volt. Jól tudják ezt az U.N.C.L.E nevű titkos kémszervezet alkalmazottai, akik, ha a helyzet úgy hozza, akkor együtt tudnak működni az orosz kémtársaikkal. A CIA leghatékonyabb embere (Henry Cavill), és a KGB testület legfiatalabb és egyben legjobb tagja (Armie Hammer) kénytelenek lesznek összefogni, mivel közös bevetésre indulnak. Meg kell állítaniuk egy nemzetközi bűnszervezetet, akik ki akarják robbantani a harmadik világháborút. A párosnak csupán egyetlen nyom áll rendelkezésre: egy eltűnt német tudós lánya. Az ő segítségével talán behatolhatnak a bűnszervezetbe. Ha szereted a menő kémes sztorikat, amiből a humor sem hiányzik, valamint az idézhető dumákat, akkor Guy Rithcie mozija tutira tetszeni fog, szóval irány a mozi.

SINISTER 2 – AZ ÁTKOZOTT HÁZ (18)

Magyarországi bemutató: 2015. augusztus 20.
Rendező: Ciaran Foy
Szereplők: Shannyn Sossamon, Tate Ellington, James Ransone, Nicholas King, Laila Haley, Howie Johnson, Jaden Klein, Dartanian Sloan, Lucas Jade Zuman
Hazai forgalmazó: InterCom

A Sinister a 2012-es év egyik pozitív meglepetését produkálta a műfaj rajongók köreiben, így optimisták lehetünk a folytatást illetően, amit az eddig leginkább rövidfilmeket jegyző Ciaran Foy (Citadella, Hotel Darklight) vezényelt le. Az első rész forgatókönyvíróit megtartották, így Scott Derrickson (Távozz tőlem, Sátán!, Ördögűzés Emily Rose üdvéért) és C. Robert Cargill (As They Continue to Fall)  tovább folytathatták megkezdett munkájukat, amely a Sinister 2 – Az átkozott ház címet kapta. Ezúttal Shannyn Sossamon (Wayward Pines, A végzet napja), James Ransone (Gyilkos megszállás, Szalagavató), Tate Ellington (Kaméleonok, Az elefántkirály), Dartanian Sloan (New Girl – Új lány, Hick), Lucas Jade Zuman (Thrill Ride) kapták a fontosabb szerepeket. Egyedüli visszatérő karakter a Nicholas King (A kiskrapek visszavág, Sinister) által játszott démon lesz, Bughuul. Vidéken egy magányosan álló nagy házba költözik be Courtney (Shannyn Sossamon) az ikerfiaival abban a hitben, hogy végre békésen élhetnek.  Nem is sejtik, hogy egy démon lakozik a házban. Az egyik fia néhány régi filmtekercset talál, amiket megnéz és szörnyűbbnél szörnyűbb dolgokat lát rajta, de még annál is borzasztóbb, amit életre kelt. Egy régi sorozatgyilkosság emléke kísérti a házat: és a falak között lapuló démon nem nyugszik, akárki költözik oda, magával akarja vinni.

HITMAN – A 47-ES ÜGYNÖK (16)

Magyarországi bemutató: 2015. augusztus 27.
Rendező: Aleksander Bach
Szereplők: Rupert Friend, Zachary Quinto, Emilio Rivera, Hannah Ware, Michaela Caspar, Thomas Kretschmann
Hazai forgalmazó: InterCom

Újra megfilmesítették az akció-lopakodós játéksorozatot, ami most a Hitman – A 47-es ügynök címet viseli. A 2007-es verzióban Timothy Olyphant alakította a fő karaktert, de ő az újrázásnál szóba sem jöhetett, így került a helyére Rupert Friend (5 nap háború, Az utolsó légió), aki örömmel bújt a kopasz ügynök bőrébe. Hozzá csatlakozott még Zachary Quinto (Sötétségben - Star Trek, Krízispont), Thomas Kretschmann (Bosszúállók: Ultron kora, A közös szenvedély) és Hannah Ware (Shame - A szégyentelen, Oldboy). A filmet Aleksander Bach jegyzi, akinek ez lesz a rendezői bemutatkozása Hollywoodban. A forgatókönyvet Michael Finch (November Man, Ragadozók), Kyle Ward (Machete gyilkol) és Skip Woods (Szabotázs, Die Hard - Drágább, mint az életed) írták. A történet szerint a 47-es ügynököt (Rupert Friend) még senki sem látta. Aki látta, nem ismeri fel. Aki felismerte, nem élte túl. Ő a tökéletes katona, egy igazi élő fegyver. Hidegvérű, könyörtelen és gyors. Egy génlaborban látta meg a napvilágot, úgy nevelték fel, hogy kétely nélkül, halálos pontossággal teljesítsen bármilyen parancsot. Ám úgy látszik, nincs tökéletes gyilkológép. A 47-es farkasszemet néz a hírhedt bérgyilkos legendával (Zachary Quinto). Mindketten egy bajba került nőn (Hannah Ware) próbálnak segíteni. Ám a játszma sokkal bonyolultabb ennél: a kialakuló háromszög-történetben mindenki egyszerre áruló és áldozat. Valaki mégis győzni fog. Az előzetesekből kiindulva a Hitman – A 47-es ügynök ötletes és pörgős akciófilmnek tűnik, ami remek program lehet a kemény hétköznapok végén, vagy a hétvégén.

VAKÁCIÓ (12)

Magyarországi bemutató: 2015. augusztus 27.
Rendező: Jonathan M. Goldstein
Szereplők: Ed Helms, Christina Applegate, Chris Hemsworth, Chevy Chase, Leslie Mann, Beverly D'Angelo, Elizabeth Gillies
Hazai forgalmazó: InterCom

Egyértelműen a hónap legjobb vígjátéka lesz az Ed Helms (Másnaposok, Családi üzelmek) nevével fémjelzett Vakáció. John Francis Daley (A fantasztikus Burt Wonderstone), és Jonathan M. Goldstein (Förtelmes főnökök, Derült égből fasírt .) az 1983-as Családi vakáció remake-jét készítették el, amelyhez ők írták a szkriptet is. Sokak nagy örömére Chevy Chase (Vissza a jelenbe, Golförültek) és Beverly D’ Angelo (Amerikai história X, Kalandférgek 2) is visszatér az eredeti klasszikusból. Mellettük olyan nevekkel is találkozhatunk majd filmben, mint Christina Applegate (Elhajlási engedély, Web-terápia), Leslie Mann (A csajok bosszúja, Lopom a sztárom), Charlie Day (Förtelmes főnökök 1-2., Felhőtlen Philadelphia) és Chris Hemsworth (Bosszúállók: Ultron kora, Thor). A Griswold család új generációja megismétli a 30 évvel ezelőtti életre szóló kalandokkal tarkított utazásukat Walley World-be. Rusty Griswold (Ed Helms), felesége (Christina Applegate), valamint két fiúk egy öreg autóval és a múltban történt eseményekből tanult bölcsességgel felfegyverkezve vágnak neki a kontinens átszelésének, ám az út ismét meglepetéseket tartogat számukra. Bő másfélórás szórakozást és fergeteges poénokat kínál a Vakáció mindazoknak, akik jegyet váltanak Ed Helms-ék ámokfutására.

Megosztás facebookon