asdf

Colin Firth nélkül készül a negyedik Bridget Jones-film?

  • Szerző: MoziStar
  • Forrás: ScreenRant
Renée Zellweger visszatér a negyedik Bridget Jones-filmben Hugh Grant és Emma Thompson oldalán – írja a ScreenRant. Viszont Colin Firth visszatéréséről egyelőre nincs hivatalos információ.

A Universal Pictures hivatalosan is bejelentette a Bridget Jones 4. részét és a visszatérő szereplőgárdát, természetesen Renée Zellweger főszereplésével. A Bridget Jones: Mad About the Boy című film forgatókönyve Helen Fielding 2013-as, azonos című bestsellerén alapszik, amely az 50-es évei elején járó, immár özvegy címszereplőt követi az egyedülálló anyaságban. 

A Bridget Jones naplója (2001) kritikai és bevételi sikere után két folytatás készült, a Bridget Jones - Mindjárt megőrülök! (2004) és a Bridget Jones babát vár (2016). Úgy tűnt, hogy az utolsó film lezárja Bridget és Darcy szerelmi kálváriáját és kaptak egy szép befejezést, ám most mégis folytatódik Bridget története. Colin Firth visszatérését azonban nem jelentették be a negyedik filmben, ami kérdéseket vet fel Darcy sorsával kapcsolatban.

bridgetjonesfilm2025
Fotó: Patrick Dempsey, Renee Zellweger és Colin Firth a Bridget Jones babát vár párizsi premierjén 2016-ban (Getty Images)

A Mad About The Boy című könyv 2013-ban jelent meg. A történet szerint Bridget immár két gyermek - a hétéves Billy és az ötéves Mabel - édesanyja, de sajnos Bridget most már özvegy is. A Mad About The Boyból kiderül, hogy Mark Darcy öt évvel korábban meghalt.

Bármennyire is szomorú lesz Mark Darcy halála a Bridget Jones: Mad About The Boy című filmben (amennyiben valóban követi a könyvet teljes egészében), de Bridget szempontjából is van értelme. Bridgetet utoljára a Bridget Jones babát vár című filmben láthatta a közönség, ahol a terhes Bridget, Darcy és az egyéjszakás kaland Jack (Patrick Dempsey) - körül kialakult nagy kavarodás után kiderült, hogy Darcy az apa, majd Bridget és ő végül összeházasodtak. A készítők szerint míg a Bridget Jones 4. egyszerűen követhetné Bridget és Darcy életét, akik most már házaspárként és egy (vagy két) gyerek szüleiként élnek, a Bridget Jones-filmek szikrája elveszhetne. A Mad About The Boy című filmben Darcy halálának tragédiája lehetővé teszi, hogy a film Bridget egy teljesen más oldalát mutassa be, most, hogy idősebb, anya, özvegy, és hogyan dolgozza fel a gyászát, miközben a randizásnak egy olyan oldalát is felfedezi, amelyet nem gyakran mutatnak meg a filmekben. Ráadásul a randizás világa is sokat változott, mióta Bridget szingli volt, és jó lesz látni, hogyan alkalmazkodik hozzá. Bár igazságtalannak tűnhet, hogy Bridget még mindig nem kapta meg a boldog befejezést Darcyval, a halála lehetővé teszi a nézők számára, hogy egy új fordulatot lássanak a randizós életében.

A kétszeres Oscar-díjas Renée Zellweger mellett visszatér Hugh Grant, aki a 2001-es Bridget Jones naplójában és a 2004-es Bridget Jones - Mindjárt megőrülök!-ben szerepelt, valamint Emma Thompson, aki a 2016-os Bridget Jones babát vár című filmben játszott, a franchise új részének új szereplői Chiwetel Ejiofor és Leo Woodall lesznek. Ejiofor és Woodall karaktereiről még nem árultak el részleteket.

Az új Bridget Jones-film rendezői székébe a Locke & Key - Kulcs a zárját rendezője, Michael Morris foglal helyet és a tervek szerint 2025-ben, Valentin-napon kerül a mozikba világszerte.

Megosztás facebookon