asdf

Clint Eastwood mindent megtett, hogy hiteles legyen a film

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: IC Press
Sullenberger kapitány 2009-ben egy csapásra a világ figyelmének középpontjába került: tele voltak vele a hírek, kézről kézre adták a tévéműsorok szerkesztői és az újságírók.

Sully azzal vált híressé, hogy majdnem meghalt: a tapasztalt pilóta New Yorkból indult 155 utassal, és nem sokkal a felszállás után a gépe mindkét motorja leállt, ő pedig, egyéb lehetősége nem lévén a zsúfolt város közepén, a Hudson folyóra szállt le – és ezzel mindenkit megmentett.

sully-tom-hanks-clint-eastwood

A pilóta most visszatér. Clint Eastwood izgalmas és különleges filmet készített a különleges esetről, a főszerepet Tom Hanks-re bízta. És a Sully – Csoda a Hudson folyón premierje kedvéért az eredeti is visszatért a reflektorfénybe: újra szívesen mesél a vele történtekről, és a sok emberről, aki a segítségére sietett.

A teljes képhez az is hozzá tartozik, hogy hősies tett után sokáig poszttraumás szindrómától szenvedett, rémálmai voltak, és álmatlansággal küzdött, miközben új rajongóitól több mint 50 000 emailt és levelet kapott!

sully_movie_2016

"Clint Eastwood mindent megtett, hogy hiteles legyen a film. Eljött hozzám, sokat kérdezgetett, minden részletre kíváncsi volt, ami abban a pár percben történt a levegőben, és ami utána. Ráadásul, aki akkor részt vett a mentésben, és tudott, az eljöhetett, és szerepet kapott a filmben: a mentőbúvárok, az utasszállító komp kapitánya, aki amikor meglátta, hogy baj van, letért az útjáról, és jött menteni… mind az igaz szereplő. A stáb még egy igazi Airbust is vízre tett a forgatás kedvéért." – mesélte a pilóta, akit Tom Hanks kelt életre a vásznon.

Sully – Csoda a Hudson folyón/Sully- Hazai bemutató: 2016. szeptember 8.

Megosztás facebookon