asdf

Christopher Nolan világháborús drámát rendez

Egyelőre érdemes még féligazságként kezelni a hírt, miszerint Christopher Nolan új projektje egy háborús köntösbe öltöztetett dráma lesz. Az egyre valószínűbbnek tűnő projektet egy francia újság, a La Voix Du Nord hozta el.

A Dynamo hadművelet A sötét lovag-trilógia rendezőjének tolmácsolásában

A Dinamó hadművelet - Operation Dynamo – a második világégés egyik nagyszabású mentőexpedíciója volt, amelynek során közel 300.000 szövetséges katonát mentettek ki a németek által elfoglalt Dunkerque térségből. Az evakuálási folyamat szűk tíz napot vett igénybe, és bár a hadművelet sikeres volt, mégis több tízezer ember életét követelt. A harcok során a ma szűk 92.000 fős lakossággal bíró várost is a földdel tették egyenlővé.christipher_nolan_hirekEzt a második világháborús tragédiát fogja a hírek szerint feldolgozni az a Christopher Nolan, aki eddig szinte csak eredeti forgatókönyvötletekből dolgozott. Ez alól a Batman és A tökéletes trükk a kivétel. Előbb egy ikonikus képregény-figura, rengeteg háttértörténettel és elmesélhető karakterrel, míg utóbbi vezérfonala egy igazán népszerű könyvön alapult.

La Voix Du Nord újságíró kollégától „megtudtuk”, hogy a rendező a testvérével és egyben állandó írótársával, Jonathan Nolan-nel teljesen titokban keresték fel Franciaország harmadik legnagyobb kikötőjét, a hadművelet – és jó eséllyel a forgatás – helyszínéül szolgáló Dunkerque-t. Az Eredet rendezője mindig is híres volt a precizitásáról és felkészültségéről. Bizonyára alapos kutatómunkát végeztek/végeznek a térségben.

További érdekesség, hogy ez nem csak az első háborús drámája, hanem az első igaz, az élet által megírt története lenne. Ha minden a tervezett ütemben zajlik, úgy a II. világháborús dráma várhatóan 2017. július 21-én kerülhet majd a mozikba. Amint hivatalosan is megerősítették a hírt, azonnal szólunk!

Update: hivatalosan is megerősítették, hogy Christopher Nolan következő filmje, a Dunkirk munkacímen futó háborús dráma-thriller lesz. A sajtó megerősítés mellett minimális castingot is bejelentettek: a főszereplők között ott lesz Tom Hardy és Kenneth Branagh is. Előbbi jelenlétével a direktor tovább folytatja a régi szokását, miszerint jól bejáratott, „bizalmi” színészeivel készíti el a filmjeit. Kétség sem férhet hozzá, hogy Michael Caine-nek is érkeznie kell, aki már-már kabala a rendező számára. A forgatást májusban kezdik, hogy tartani tudják a 2017-es ütemtervet.

Update (2016. február 10.): Régi ismerőssel bővül a Dunkirk crew-ja

hir_hoyte_van_hoytema_es_christopher_nolan

Christopher Nolan, a rá jellemző módon, ismételten csupa ismerős munkatárssal veszi körül magát a legújabb, II. világháborúban játszódó dráma-thrillerében is. A színész garnitúrában megtaláljuk azt a Tom Hardy-t, akivel a direktor immáron harmadszor dolgozik – Eredet, A sötét lovag:  Felemelkedés – együtt. Most a saját, szakmai teamje bővült a gyönyörű vizualitásáról ismert Hoyte Van Hoytema-val, aki többek között Christopher Nolan előző filmjét, az Interstellar-t  és a legújabb 007-es kalandot, a Spectre-t is fotózta.

A kamerák idén nyáron már forognak, ugyanis a stúdió a Dunkirk premierdátumát 2017. július 21-re írta ki.

Megosztás facebookon