asdf

A Dunkirk győzedelmeskedett, Valerian elbukott!

Minden várakozást felül múlt Christopher Nolan második világháborús drámája, a Dunkirk, becslések szerint 50,5 millió dollár (13,5 milliárd forint) értékben váltottak rá jegyet a bemutató-hétvégén.
A Warner Bros stúdió filmje mintegy 100 millió dolláros költségvetéssel készült. Nemcsak a nézők, de a kritikusok is nagyon jól fogadták Nolan ábrázolását a második világháború híres dunkirki csatájáról.
Dunkirk_jelenetfoto (16)
Az első vetítések után a világ kritikusai gyorsan egyetértésre jutottak: Christopher Nolan új rendezése, a Dunkirk az év egyik legjobb, vagy talán egyszerűen az év legjobb filmje, amely egészen biztosan sok-sok kategóriában ott lesz az Oscar-díjért versengők között. A II. világháború egyik legizgalmasabb epizódját elbeszélő, látványos, nagy költségvetésű film a kritikákat összesítő Rotten Tomatoes oldalon 96%-on áll. A hétvégén eldőlt, hogy a szakma rajongása erős közönségsikerre váltható át. Az előzetes mérések alapján, az első hétvégén várható amerikai bevételt 30-40 millió dollárra becsülték és több, mint 50 milliót kaszált.
 
A nézők sem fukarkodtak a dicséretekkel, sokan azért méltattak, mert egy nem tipikus háborús filmet láthattak, és A- osztályzatot adtak a filmnek. Még ennél is jobb elismerést kapott a közönségtől a Regina Hall, Queen Latifah, Tiffany Haddish és Jada Pinkett Smith főszereplésével forgatott Girls trip című komédia, amely szintén jól nyitott, 30,4 millió dollárt forgalmazott. Iparági források szerint nézőközönségének 79 százalékát nőt alkották, és A+ osztályzattal illették.

A mozis toplista harmadik helyére A majmok bolygója - Háború című film került 20,4 millió dollárral.

Luc Besson sci-fi akciófilmje, a Valerian és az ezer bolygó városa viszont bukást könyvelhet el, hiszen a nézők csak 17 millió dollár értékben váltottak rá jegyet bemutatása hétvégéjén. Úgy tűnik hiába vártak 300-400 millió dolláros bevételt a filmtől.

 
Megosztás facebookon