asdf

A Frances Ha rendezője Amanda Seyfried-re cserélte főszereplőnőjét

  • Szerző: P. Kristóf
  • Forrás: Mozinet
Noah Baumbach rendező amióta a Greenberg című filmjében rátalált női főszereplőjére, Greta Gerwigre, nem ereszti. A hazai mozikban már látható, nagy kritikai sikert aratott vígjáték, a Frances Ha forgatókönyvét közösen írták és az elkövetkező munkáikat szintén együtt valósítják meg – kivéve, amikor Gerwig helyett éppen Amanda Seyfried ugrik be.

Baumbach (44) és Gerwig (30) a való életben is egy párt alkotnak, a Frances Ha pedig a direktor életművében új, vidámabb színt képvisel. Pedig mindketten nagy utat tettek meg eddig: a Greenberg volt az a film, amiben Baumbach először dolgozhatott együtt egy nagy sztárral Ben Stiller személyében. Bátorság volt részéről az akkor még teljesen ismeretlen Greta Gerwiget felkérni a női főszerepre, de a színésznő természetes és ellenállhatatlan játékával rendkívül pozitív kritikai észrevételeket kapott és beindult a karrierje. Bár azóta játszott stúdiófilmekben Natalie Portman és Ashton Kutcher (Csak szexre kellesz), valamint Russell Brand és Helen Mirren (Arthur, a legjobb parti) oldalán, mégis a függetlenfilmes közegben érzi leginkább otthon magát, és nem csak színésznőként szeretne kiteljesedni. Frances életigenlő, minden helyzetben vidám karakterét Baumbachhal közösen vetették papírra, az egyes élethelyzetekbe önéletrajzi elemeket is belecsempészve.

noah

 

A Frances Ha után a páros úgy érezte, jócskán van még New Yorkban kiaknázható lehetőség, így időközben egy újabb Nagy Almában játszódó film forgatókönyvét írták meg közösen. A While We’re Young már forog, azonban végül Greta nélkül: a színésznőnek egy másik forgatás miatt ki kellett hátrálnia a rá írt szerepből, a helyét az utolsó pillanatban Amanda Seyfried (Mamma Mia!, A nyomorultak, Lopott idő) vette át. Váratlan fordulatként pedig stúdiómunkát is végeznek: a DreamWorks egyik következő családi animációs filmjének forgatókönyvét, a Flawed Dogs-t jegyzik, melyet váratlan fordulatként szintén Baumbach rendez.

 francesgreta

A Frances Ha még látható a hazai mozikban, a héten Budapesten a Cinema City Allee, Aréna, Művész, Palace Mammut, Toldi és Uránia vetíti.

Lájkold vagy oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz közösségünkhöz a Facebookon!

Megosztás facebookon