asdf

2016-ban érkezik a Tini Nindzsa Teknőcök folytatása

  • Szerző: Medve Pál
A zöld páncélos mutánsok amerikai bemutatója után szinte azonnal bejelentették a Michael Bay által pénzelt következő epizódot. A nyugati popcorn-rágcsálók imádták, a kritikusok lehúzták, de mit számít ha az ostobábbnál is ostobább blockbuster tömegfilm rendesen kamatozik?

New York alsuccos régióiban a csatornalakók teknősök az igaz császárok. Az éj leple alatt akciózó kétéltű banda óriásit robbantott a nyugati kasszáknál, megelőzve a - nyár blockbusterének kikiáltott - Galaxis őrzőit is. Ezen a bevételi sikeren felocsúdva nem várt sokat a Paramount Pictures, máris bejelentették a 2016-ban érkező folytatást. 

Teenage-Mutant-Ninja-Turtles-Raphael-Trailer-700x333

Bármennyire is sikk hazánkban és Európában is sárral dobálni Michael Bay nevét (a teknős mozi vezető producere), nyugaton tárt karokkal várják minden egyes látvány orgiáját. A porba tiporó kritikai fogatatás a Transformersre is igaz volt, azonban a bevételeivel már átlépte az 1 milliárd (!) dolláros álomhatárt is. A mutáns harci teknősök nem nyitottak olyan acélosan mint a Kihalás kora, de a közönség között aratott sikerei megindokolták a folytatást. Szubjektív vizekre evezve, számomra nehezen érthető az amerikai közönség igényeinek alakulása, ugyanis - a kultusz Bay gyűlölet ellenére - szép számmal fogyasztják a látványos "gourmet" akciófilmjeit. Jó üzletembernek kell lenni, ahhoz, hogy a hollywoodi álomgyár elsődleges céljait (pénz) elérje, ehhez az ideológiához a legjobban passzoló alak Mr. Bay. Előzetesek alapján harmatgyenge látványfilmnek ígérkezik a Teknős zúzda, amit a 12 éves korosztálynak szántak az államokban, ahol úgy tűnik a "badass", coolság" egyenlő az ízléstelenséggel. 

Tini Nindzsa Teknőcök - Hazai bemutató: 2014. augusztus 28.

Megosztás facebookon