asdf

MIUTÁN ELBUKTUNK - A kulisszák mögött

  • Szerző: MoziStar
  • Forrás: Prorom Entertainment
A Castille Landon által rendezett és Anna Todd bestseller-könyve alapján készült, világsikert hozó Miután sorozat harmadik része, a Miután elbuktunk szeptember 9-én kerül a hazai mozikba. Íme néhány érdekesség a franchise következő részéről.
Bár elég komoly tapasztalattal rendelkeztek ezen a téren, de a stábnak és a színészeknek a Miután elbuktunk forgatása során ismét alaposan fel kellett készülniük a váratlan fordulatok és kihívások kezelésére. Az első legfontosabb feladatnak a "forgass filmet a pandémia alatt" bizonyult. Nos, a csapat végül egy bulgáriai forgatási helyszínnel oldotta meg ezt a kihívást. „Sikerült, bár kár lenne tagadni, valóban kihívást jelentett.”- mesélte Hero Fiennes Tiffin, aki természetesen ismét a romantikus antihős, Hardin Scott szerepében tér vissza a filmben. Bulgáriába érve, biztonsági szempontok miatt, a szereplőket azonnal karanténba helyezték az egyik szálloda emeletén. Unalmukban a teljes stáb leginkább kártyajátékokkal múlatta az időt. A kényszerű “kalandnak” volt egy pozitív hozadéka is: a filmgyártók legalább kiválóan megismerték egymás a várakozás napjai alatt.
afer-we-fell-00
„Nekem leginkább a kollégium hangulatára emlékeztetett, összehozta a társaságot. Órákig röhögtünk a közös játékok alatt. Ment a buli ezerrel, nem volt vége az ugratásoknak. - mondta Josephine Langford, Tessa megformálója. A forgatáson során Castille Landon rendező egészen különleges atmoszférát teremtett, igyekezett a csapatszellemet és az összetartást erősíteni még a karantén ideje alatt is. Szerette volna, hogy ezzel is a lehető legjobban kifejezhesse: a Miután elbuktunk szereplői már másfajta karakterek: felnőttek, megkomolyodtak.
josephine-langford-and-hero-fiennes-tiffin
„Ezek a filmek akár románcok sorozataként is értelmezhetők, de a romantika nem mindig szép. Igazi érzelmeket akarok a filmvásznon megmutatni, nem pedig valami szirupos, megkomponált jelenetet eladni. Így természetesen az egész film hangulata kissé érettebb és egyben sötétebb is lesz.” - mondta Landon. 
afterwefell01
A direktor a lehető legjobban szerette volna megismerni - bestseller könyvsorozatát, miközben a harmadik és negyedik film rendezésére készült. Mindkét alkotást egyidejűleg Bulgáriában forgatták le. Saját bevallása szerint egyedi élmény és külön öröm volt, hogy együtt dolgozhatott Langforddal és Fiennes Tiffinnel. „Joe és Hero csodálatosak voltak, de tényleg. Az első olvasópróba után már azt mondtam magamban: Ó, igen, ezek a srácok tudják, hogy mit akarnak. - mondta a rendező. "Castille-nak van egy különleges, nehezen megfogalmazható képessége: képes kreatívnak és érzékenynek lenni rendezőként, de technikailag is kiváló, és nagyon figyel a részletekre” - tette hozzá Langford.
 afer-we-fell-05
„A felkészültsége és a profi szemlélete nagyszerű volt, áthatotta a közös munkát. Alaposan felkészült az egész sorozatból és remek volt látni, ahogy megadja a szükséges szabadságot, nekünk, színészeknek a közös munka során. Tisztelte az eddigi első két részt, igen, talán ez a legjobb kifejezés.” - mondta Fiennes Tiffin.
afer-we-fell-01
A Miután sorozat szerelmesei még az eddigiekhez képest is több konfliktusra és zűrzavaros időszakra számíthatnak a harmadik részben. Saját, bonyolult kapcsolatuk mellett Tessa és Hardin számára új kihívást jelentenek a családi feszültségek és problémák is. Bár továbbra is megvannak a romantikus jelenetek és vidám pillanatok, de rengeteg konfliktus jelenik meg a vásznon. "Még mindig ugyanazzal a féltékenységgel és bizonytalansággal foglalkoznak a kapcsolatukban, olyan dolgokkal, melyekre mindkettőjüknek megoldást kell találniuk" - mondta Langford.
afer-we-fell-02
Landon, aki színészként is dolgozik, megjegyzi, hogy Langford és Fiennes Tiffin játéka egyfajta természetes egyensúlyt biztosít a megformált szerepük számára: „Mindketten annyira különbözőek. Hardin rendkívül érzékeny, és igazi ösztönember. Ezzel szemben Tessa racionális és sokszor kemény, mint a kő. Rengeteg kérdése van, és minden pillanatban logikus döntést akar hozni. Tehát állandóan két, nagyon különböző nézőponton keresztül látjuk a történetet. Ez segít megőrizni a kiegyensúlyozottságot, hiszen így soha sem csak Tessa vagy csak Hardin sztoriját, verzióját látjuk a filmben."
afer-we-fell-04
A Miután elbuktunk-ban új és ismerős arcokkal is találkozhatunk, így többek közt Chance Perdomo-val is, aki átveszi Landon szerepét. Perdomo alaposan felkészült arra, hogy eljátssza a rajongók egyik kedvenc karakterét, miután elolvasta a Miután könyveket. „Elképesztően kedvesen fogadtak, amikor csatlakoztam a stábhoz. Azt hiszem, a rajongók szeretik Landont, mert tudják, hogy arany szíve van, és tiszták a szándékai.” - mondta Perdomo.
afer-we-fell-03
A film rendezője úgy véli: „A véletlen a legjobb rendező. Perdomonak speciális személyisége van, remekül tudja eljátszani a nyitott és sebezhető karaktert. Szerintem ő a tökéletes ember Landont játszani, mert Landon ezt a személyt jelenti Tessa számára: nyitott és sebezhető, tehát teljesen más, mint Hardin.”
Chance Perdomo_after
Noraként Kiana Madeira hamar a rajongók kedvence lett. „Annyira gyönyörű, és megvan a saját, egyedi és egyben természetes energiája. Nora szerepére a megfelelő jelölt kiválasztása alapvető fontosságú volt a sorozat sikeres megfilmesítése miatt. Kiemelt a jelentősége a karakternek a történetben. Ő maga az utcai művészet, az igazi street-art megszemélyesítője. Nora a hippi költő." - mondta a rendező.
Kiana Madeira_after
A pincért, Robert-et, aki felfigyel Tessára (Hardin őszinte megdöbbenésére) Carter Jenkins formálja meg. „Hero és Joe úgy ismerik ezeket a karaktereket, mint a tenyerüket. Csak engedni kell őket szabadon játszani, hagyni, hogy élvezzék a jelenetet.”

A szerepek megformálása kapcsán nagy előnyt jelentett az a tény, hogy a rendező, Castille Landon is képzett színész. "Azt hiszem, a színészi lét segített abban, hogy különböző szemszögből tudtam nézni a jelenetekben nyújtott színészi munkát és adott esetben tanácsot tudtam adni a retorika és a gesztusok kapcsán is. Persze az is fontos volt, hogy sorozat mélyebb megismerésével egyre jobban beleéltem magam a sztoriba és a karakterek világába." - mondta Landon.
Carter Jenkins_after
Az Oscar-díjas Mira Sorvino is csatlakozott a Miután elbuktunk szereplőgárdájához: Tessa édesanyját, Carolt alakítja a harmadik részben. Stephen Moyer kapta Christian Vance, míg Arielle Kebbel Kimberly Vance szerepét. "Ez az egyik legszubjektívebb része a történetnek, hiszen Tessa szemén át látjuk az édesanyját, Carolt. Mira többet hoz a filmbe, mint az eltökélt anya szerepe, hiszen maga is édesanya… Stephent pedig az egyik legjobb színésznek tartom, akivel valaha is együtt dolgozhattam, nem csak azért, mert nagyszerűen hozza a rábízott karaktereket, hanem leginkább azért, mert az összes színészből a legtöbbet hozza ki a közös jeleneteik során.” - mondta Landon. 

Végső soron az Miután elbuktunk egy szerelmes levél a franchise rajongóinak. A Miután sorozat világszerte roppant népszerű, amire a legjobb bizonyíték, hogy az első, hűvösebb bulgáriai forgatási napon rajongók lepték el a felvétel helyszínét. "A nap végére több százan voltak, még többen is, mint az első és a második film forgatásakor." - mondta Langford. "Azt hiszem, az egyik jelenet során még az ablakpárkányra is felmásztak. Olyan volt, mintha színházi darabot próbáltunk volna! Különleges dolog ezt megélni, beutazni a világ minden táját, és rengeteg emberrel találkozni, akik valóban támogatnak téged és szeretik a munkádat.” - emlékezett vissza Fiennes Tiffin.

aftermovie
Josephine Langford, Anna Todd és Hero Fiennes-Tiffin 

A nézők a világ minden tájáról követik Tessa és Hardin útját a Miután sorozatban. A készítők a harmadik rész, a Miután elbuktunk kapcsán is jónéhány izgalmas meglepetéssel készülnek a rajongóknak. „Torokszorító és egyben gyönyörű is. Az operatőr elképesztő, a színészi játék pompás.” - nyilatkozta a rendező. 


Szeptember 9-től mozikban a MIUTÁN ELBUKTUNK!
Megosztás facebookon