asdf

Leonardo Dicaprio 7 legjobb szerepe

  • Szerző: MoziStar
Leonardo DiCaprio eljátszotta már Rómeót (Rómeó és Júlia-1996), a heroinfüggő tizenéves kosarast (Egy kosaras naplója-1995), XIV. Lajos és Fülöp kettős szerepét A vasálarcosban (1998) és ahogy idősödik, nem csak sármosabb, de egyre jobb alakításokat prezentál. Így volt szerencsénk kegyetlen rabszolgatartóként vagy épp kokós brókerként látni őt a mozivásznon. És jön az év legjobban várt filmje: A visszatérő!

A tégla (2006), New York bandái (2002), Viharsziget (2009), Véres gyémánt (2006), Hazugságok hálójában (2008), A part (2000), Aviátor (2004)....és még sorolhatnánk, de mi összeválogattuk a MoziStar 7 kedvenc Leo karaktert (ami nem volt egyszerű).

leonardo-dicaprio_movies

Rómeó/Rómeó és Júlia

Rómeó és Júlia (1996), amely William Shakespeare Rómeó és Júlia című tragédiájának adaptációja, Baz Luhrmann rendezésében. Dicaprio a hős szerelmes, Romeó Montegue szerepét testesítette meg...egy klasszikus történet modern köntösben. A film története nagy vonalakban megegyezik a shakespeare-i történettel, attól eltekintve, hogy modern környezetben játszódik. A leglényegesebb változtatás a végkifejlet: Júlia akkor ébred fel, amikor Rómeó épp a mérget issza, végső monológját pedig elhagyták, szótlanul lesz öngyilkos.

Jack Dawson/Titanic

A 11 Oscar-díjas Titanic (1997) egy romantikus filmdráma és egyben katasztrófafilm James Cameron írásában és rendezésében az elsüllyedő RMS Titanicról. A főszerepben Kate Winslet és Leonardo DiCaprio látható, mint Rose DeWitt Bukater, illetve Jack Dawson. Két különböző társadalmi osztály képviselői, akik egymásba szeretnek a hajó első és végzetes, 1912-es útján. Leo drámai akakítással kelti életre Jack-et, akinek van humora, alázatos és szembenéz a halállal is szerelméért. A Titanic soha nem remélt sikert hozott az akkor 23 éves színésznek.

Frank Abagnale Jr./Kapj el, ha tudsz

A Kapj el, ha tudsz (Catch Me If You Can) 2002-ben bemutatott amerikai életrajzi film Leonardo DiCaprio és Tom Hanks főszereplésével, Steven Spielberg rendezésében. Zseniális alakítás, amelyben Frank 16 évesen elszökött otthonról, majd dolgozott a Pan American Airlines másodpilótájaként, gyermekorvosként praktizált Georgiában és ügyvédként Luiasanában. Profi csekkhamisító és szélhámos szerepét pimaszul jól valósította meg.

Teddy Daniels/Viharsziget

A Viharsziget (Shutter Island) egy 2010-ben bemutatott amerikai thriller Martin Scorsese rendezésében. Bár sokan vitatták a filmben nyújtott alakítását, kisfiús arca miatt, de szerintük pont ezért állt jól neki Teddy karaktere, az erőszakos modorú és robbanékony szövetségi rendőrbíró.

Calvin Candie/Django elszabadul

A Django elszabadul (Django Unchained) Quentin Tarantino 2012-ben készült filmje. Lenyűgözően hozza a rabszolgatartó, egocentrikus, hatalom éhes rosszfiút. A kíméletlen rabszolgatartó és nagyravágyó pökhendi karakter rendesen félelmetes!

Jay Gatsby/A nagy Gatsby

DiCaprio nem az egyfilmes sztárok közé tartozik, és ezt már többször bizonyította. Más-más jellemmel rendelkező karaktert profin életre kelt. Ezért szeretjük Leo-t. A nagy Gatsby című filmben is jó választás volt, melyet Baz Luhrmann rendezett és nem először dolgoztak együtt (Rómeó és Júlia). A történet szerint a 30-as éveiben járó milliárdos egész életét áldozza arra, hogy felépítsen maga körül egy birodalmat. Megálmodta, részletesen eltervezte és megvalósította a gondtalan élethez való feltételeket. Mindezt csupán egyetlen nő miatt. Gatsby karakterében egyszerre hozza megszállott őrültet és a romantikus, érző lelkű férfit.

Jordan Belfort/Wall Street farkasa

Pofátlanul jó alakítást nyújtott Leo az amerikai bróker karakterében, aki 26 éves korára már heti egy millió dollárt keresett, amit mindenféle lehetséges módon megpróbált elverni nőkre, drogokra és mindenféle földi luxusra. Zseniális forma. Ízig-vérig jól hozza a szélhámos, pénzéhes, nagyratörő brókernek kikiáltott fiatal üzletembert.

+1 Hugh Glass/A visszatérő

Bátran kimerjük jelenteni, hogy a The Revenant/ A visszatérő című moziban főszerepet játsszó DiCaprio karaktere szintén kiemelkedő lesz és a kedvenceink listájára fel fog kerülni. Az előzetest látva semmi kétség nem fér az Oscar jelöléshez! Alejandro González Iñárritu, a Birdman rendezője az 1800-as években játszódó igaz történetet dolgozza fel, amiben DiCaprio egy Hugh Glass nevű vadászt alakít, akit két társa kirabol és magára hagyja. Ám ez nem marad megtorlás nélkül, igazi bosszúhadjárat veszi kezdetét. A filmet Iñárritu (Korcs szerelmek, 21 gramm, Birdman) rendezi, a forgatókönyvet Mark L. Smith (Elhagyott szoba) írta, Michael Punke 2002-es azonos című regénye alapján. Inarritu számítógépes trükkök és mesterséges fényforrás használata nélkül, készítette el a filmet, ami elképesztően hatásvadász hangulatot ébreszt. Leo mellett Tom Hardy, Will Poulter, Lukas Haas és Domhnall Gleeson is bevállalta a filmet. Amerikában karácsonykor kerül bemutatásra a mozi, hazánkban 2016 januárjában mutatják be a filmet.

Megosztás facebookon