asdf

James McAvoy 5 legjobb szerepe

  • Szerző: P. Kristóf
James McAvoy ma ünnepli 35. születésnapját. A skót színész eddigi öt legjobb szerepéről olvashattok.

5. Wesley (Wanted)

wanted

A Wanted című alkotás mérföldkő volt a skót színész karrierjében, hiszen ez volt az első olyan nagyszabású hollywoodi alkotás, melyben övé lett a főszerep. A kevésbé ismert képregény filmváltozatában egy hétköznapi irodistát alakít, aki belekeveredik a már-már földöntúli ügyességgel rendelkező bérgyilkosok háborújába, hogy rájöjjön, ő is egy közülü. Rendkívül látványos és izgalmas, de cseppet sem buta akciófilm, ahol McAvoy megmutathatta, hogy nem csak a kosztümös szerepek állnak jól neki.

4. Dr. Nicholas Garrigan (Az utolsó skót király)

lastking

Az Oscar-díjas történelmi filmben egy fiatal orvost alakít, aki jól fizető állás helyett inkább Afrikába megy, hogy segítsen a rászorulókon. Közben az országban egy zsarnok tábornok átveszi a hatalmat, akinek a legközelebbi bizalmasa lesz a férfi. Igazán meggyőző alakítást nyújtott ebben a rendkívül komoly filmben, melyért BAFTA-jelölést is kapott. 

3. Robbie Turner (Vágy és vezeklés)

vágy és vezeklés

Joe Wright Oscar-díjas romanhtikus drámájában Keira Knightley szerelmét alakítja, egy szegény sorból származó fiút, aki azért veszíti el barátnőjét, mert annak huga hazugságokba keveri. A huszadik század első fleében jáűtszódó kosztümös dráma egy nagyon igényes, minőségi és drámai darab, melyben McAvoy akkorát alakított, hogy Golden Globe díjra jelölték érte.

2. Charles Xavier (X-Men: Az elsők)

x-men

A wanted után újabb képregényfilmben kapott lehetőséget, ugyanis nem kisebb megtiszteltetés érte, minthogy az X-Men sorozatban ő játszhatta el a Patrick Stewart űltal életre keltett Xavier professzor fiatalabb énjét. A zseniális moziban megtudhattuk, hogyan került tolószékbe a karakter, hogyan vált ereje uralójává, McAvoy pedig könnyedén hozta a veterán színész által felállított mércét, így a májusban mozikba kerülő Az eljövendő múlt napjai című részben ismét láthatjuk majd.

1. Bruce Robertson (Mocsok)

mocsok

Eddigi legzseniálisabb alakítását a Trainspotting írójának regényébül készült film korrupt, drogfüggő, egyszóval mocskos rendőreként nyújtotta. Annyira hitelesen elmebeteg és annyira aljas, amilyet nagyon rég nem láttunk, McAvoy alakítása pedig annyira hajszálpontos, hogy Oscar-díjat érdemelne érte. 

Lájkold vagy oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz közösségünkhöz a FacebookonCsekkold videóinkat a Youtube-on.

Megosztás facebookon