asdf

Csavardi Samu legjobb jelenetei

  • Szerző: P. Kristóf
Ma ünnepli 43. születésnapját Sean Astin, akit a magyar közönség leginkább A Gyűrűk Ura-trilógia Csavardi Samujaként ismert leginkább, ezért összeszedtük legjobb jeleneteit.

5. Samu majdnem vízbe fullad

Amikor A Gyűrű szövetsége végén Frodó egyedül akarja folytatni útját, mivel tudja, hogy óriási veszélyt jelent terhe a társaira, legjobb barátja a nyomába ered. Frodó már a folyó közepén van, amikor Samu utoléri, de mivel nem tud úszni, ezért nem tarthat vele. Hűsége azonban olyan erős, hogy így is vízbe ugrik Frodó után, ám fuldokolni kezd, de a kis hobbit visszamegy érte és kimenti. Így maradnak ketten a gyűrűvel.

4. Samu beszéde

Amikor Frodó elmélyét elködösíti a nazgul közelsége, egyedül Samu szívbemarkoló beszéde képes visszarángatni a valóságba és újra értelmet adni nehéz küldetésüknek. A két torony végén, amikor a legnagyobb a sötétség, Samu reménnyel tölti meg a gyűrűhordozó és a nézők szívét egyaránt.

3. Samu felviszi a Végzet-hegyére Frodót

Amikor a Középföldéért vívott harc a végéhez közeledik, Samu kezébe veszi az irényítást. Mivel a Végzet hegyéhez érve Frodónak már semmi ereje nem maradt, így Samu a hátára veszi és felviszi a tetőre. Nem vállalhatja magára a küldetés súlyát, de barátjáért felelősnek érzi magát, így a helyzetből adódó leghasznosabb segítséget nyújtja neki, eljuttatja a Gyűrűhordozót a célba.

2. Samu és a pók

Samu ismét megmenti legjobb barátját, akit összezavart Szméagol mesterkedése és egyenesen belesétált csapdájába. Az óriás pók csípésétől kómába kerülő hobbit számára közeleg a vég, azonban Samu közbelép és megöli a gaz bestiát, de halottnak hitt társa kicsúszik kezei közül, hogy később újra megmentse őt, de akkor már az orkoktól.

1. A szövetség újra összegyűlik

A 11 Oscar-díjjal jutalmazott film legnagyobb hibájának legtöbben a befejezését tartják, vagyis pontosabban a rengeteg befejezését, közülük is azt a részt, amikor Frodó felébred és minden barátja berohan hozzájuk. Még a Shop Stop második részében is kiparodizálták azt a pillanatot, amikor Samu utolsóként, sokat sejtő, már-már szerelmes pillantással néz barátjára. Akárhogyis, de mindenképp filmtörténeti pillanat, valamint Csavardi samu karakterének legemlékezetesebb momentuma.

Lájkold vagy oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz közösségünkhöz a Facebookon!

Megosztás facebookon