asdf

Viszlát Hollywood: érkezik a Sicario-folytatása

Ehhez a hírhez nehéz bármit is hozzáfűzni. Elvileg objektíven kellene tudósítanom arról a mérhetetlen káoszról, ami Hollywoodból ömlik a világra, ám ezt a fejleményt nagyon nehéz bármilyen módon kommentálni.

Egyszerűen nem értem, hogy miért kell egy olyan filmet folytatni, ami tökéletes jól működött önállóan. Azért is imádtam tavaly a Sicario-t, mert végre nem egy jól bejáratott brand remake-jeként, folytatásaként, reboot-jaként, vagy eredettörténeteként került terítékre, hanem egyedi forgatókönyvből, külön álló sztoriként tudott működni a gyöngyvásznon. Sajnálatos módon – és ezt fáj leírni – sikeres lett anyagi, kritikai és nézői szempontból, ami megpecsételte a Sicario sorsát. Olyannyira, hogy írás alatt áll a második rész scriptje. A producerek elmondása alapján minden fontosabb színész vissza fog térni, így régi szerepeikben üdvözölhetjük újra Josh Brolin-t, Emily Blunt-ot és Benicio del Toro-t. Ha igazak a hírek, akkor utóbbi karakterének előtörténete kerül fókuszba a folytatásban. Szerencsére lejárt az amerikai turista vízumom, mert ebben a pillanatban tárcsáznám a nagykövetséget, hogy a jövőben nem kívánom igénybe venni.

sicario2Az öröm az ürömben, hogy megerősítésre került az is, hogy az első rész forgatókönyvírója, Taylor Sheridan körmölheti a második epizód alapanyagát. Viszont az már erősen kétséges, hogy Denis Villeneuve visszatér-e a rendezői székbe - nélküle bukásra van ítélve a projekt -, mert a direktor jelenleg is a Szárnyas fejvadász folytatásával van elfoglalva. A premier dátumát egyelőre még nem tűzték ki.

Megosztás facebookon