asdf

Végre kiderült, mit jelent Rey sárga fénykardja

  • Szerző: MoziStar
  • Forrás: ScreenRant
Öt évbe telt, de végre napvilágra került, mit jelent a Rey sárga fénykardja a Skywalker korában.

A Star Wars - A Skywalker kora című filmben Rey (Daisy Ridley) eltemette a Skywalker-kardokat a tatuini homokba, hiszen már saját "pengét" forgat. Meglepő módon Rey új fénykardjának szokatlan színe volt, sárgán szikrázott. Azóta is heves vita folyik arról, hogy mit jelent Rey fénykardjának színe.

rey-sarga-fenykard

Nem Rey az egyetlen Jedi, aki sárga fénykardot használ, Charlie Barnett Jedit (Yord Fandar) alakítani a Star Wars - Az akolitus című filmben. A Total Filmnek adott interjújában megerősítette, hogy sárga fénykardja lesz, és elmagyarázta annak jelentőségét:

„Sárga fénykardom van. Először nagyon szerettem volna egy lilát. És eredetileg egy másik színt kaptam, de nem mondhatom el, hogy mit, mert ez egy másik karakterhez kapcsolódik... Aztán elvették azt, és adtak egy sárgát, és először azt gondoltam: 'Mi van? Alig láttam sárgát használni. Mi ez?!' De azt hiszem, a sárga az egyensúlyt, a kettősséget jelképezi, egy olyan személyt, aki ugyanúgy kapcsolódik az Erőhöz, mint a saját fizikai világhoz” számolt be a ScreenRant.

yord-acolyte-starwars

Rey új fénykardja a karaktere fejlődését - és talán a szerepét is - jelképezi. A sárga fénykardokat a Templom Őrzői használták. Barnett megjegyzése arra utal, hogy Rey végre megtalálta a belső békét és harmóniát, miután megtudta, hogy Palpatine unokája a klónozás révén.

Feltehetően az Ahch-To-ról elhozott szent Jedi szövegekből tanulta meg, hogyan kell megépíteni a fénykardját, és ezek valószínűleg segítettek neki abban, hogy legalább annyira kapcsolódjon az Erőhöz, mint a fizikai világhoz. Ez olyan helyzetbe hozza őt, hogy magabiztosan vezetheti az Új Jedi Rendet.

Lehet azonban, hogy a sárga fénykardnak mélyebb jelentése is van. A Star Wars-történetben a sárga fénykardokat jellemzően a templomőrök használták; Charlie Barnett karakterét, Yord Fandart a Köztársaság Fénykora idején őrzőként írták le, tehát beleillik a képbe. Daisy Ridley visszatér Rey szerepében, így nem lenne meglepő, ha Rey a Jedik őrzőjeként térne vissza, aki megvédi az újjászületett rendet a sötétség erőitől. Ha ez így van, akkor elkerülhetetlenül konfliktusba keveredik majd a Star Wars - Új Jedi Rend című filmben, amit a tervek szerint 2026-ban mutatnak be a mozikban.

Megosztás facebookon