asdf

Sztárok kalandoztak Münó világában (Fotók)

Csütörtöktől minden álmodozó gyermek és felnőtt szívét elvarázsolja egy távoli fantasztikus bolygó csupaszív aprócska teremtménye, Münó, a holdbéli manó.

A kis kék teremtmény intergalaktikus útján a magyar mozikat is célba vette, hogy megmutassa bátorsággal, hősiességgel, és hittel még a Holdat is újra lehet faragni az álmok világában. Több szerencsés meserajongó már hétfőn együtt izgulhatta végig a Münó, a holdbéli manó premier előtti vetítésén, hogy Münó, a Hold őrzője és barátai hogyan néznek szembe a gonosszal és szerzik vissza az ellopott Napot, hogy aztán visszaállítsák az egyensúlyt a nappalok és az éjszakák között.

Az izgalmas kalandokban bővelkedő 3D-s animációs családi film fantasztikus látványvilágát a hazai sztárok is kíváncsian várták. A Hooligans frontembere Kiss Endi két kislányával érkezett a moziba, akiket már a mozi előterében elvarázsoltak a mese bűbájos karakterei. Szulák Andrea kislányát, Rozinát kísérte el, Oláh Gergő két gyermekével, Gesztesi Károly Panka lányával érkezett a családi vetítésre. Görög Zita Lottival és Milánnal ült be Münó nagy kalandjára. Zita a vetítés után elmesélte, hogy a gyerekeknek Münó tetszett a legjobban és az önfeláldozó öreg holdőr, Foszfó. „Ez a mese remek példa a gyerekek és a felnőttek előtt is. Eszünkbe juttatja mekkora hatással vagyunk a világra a tetteinkkel, gondolatainkkal. Rég láttam ilyen szép történetet, ami egyszerre megható és elgondolkodtató.”

Zola, a New Level Empire frontembere így nyilatkozott a mese kapcsán: "Mivel a kishúgom Tünde, így elég vicces volt végignézni ezt a filmet - hiszen az egyik főszereplő gyertyalányt Tündének hívják. Hozzám a rajz-, és animációs filmek a mai napig közel állnak, imádom őket! A tündérek és manók világáról kevesebb film készül és az általában a szűkebb korosztálynak szól. A francia filmeket általában csípem, Louis deFunēs, Pierre Richard filmeken nőttem fel. A franciáknak nagyon jó humoruk van és az nem jön rosszul egy animációs filmnél sem. A Münó inkább (csak) gyerekeknek szól, de a felnőttek ugyanúgy megtalálják benne az értelmet, értéket, mondanivalót. Egyébként a manós filmek kapcsán nekem mindig az erdei legendák, mitológiák ugranak be, ami ugye eleve irtó izgalmas. Mindig is szerettem volna egy házi manót, szerintem az nagyon vicces lehet. Artúrnak vagy Mr. Jones-nak hívnám...". 

Kardos Eszter, a Barátok közt egykori szereplője is alig várta, hogy megnézhesse Münó történetét. "A két tesómnak nagyon tetszett, végre egy mese, ami szép figurákkal van tele. Nem ölik feleslegesen egymást a szereplők, és a film egészen a végéig fenn tudja tartani a gyerekek figyelmét. Aranyos a sztori, és nagyon jó a szinkron is. Szerintem 6-10 éveseknek szuper mese, de én is nagyon élveztem, kikapcsoltam arra a 1,5 órára." - mondta a színésznő, aki ma fotósként is tevékenykedik, de gyakran szinkronizál, így szakmai szemmel is nézte a filmet.

A kis Münó, nevéhez és színéhez hűen a Kék Hold havában hódítja meg a hazai nézőket. A két és fél évente bekövetkező érdekes jelenség során egy hónapra két telihold esik, így Münó majdnem napra pontosan a második teliholdkor érkezik meg a mozikba. Csütörtöktől az apró kék holdbéli manó minden film-, és meserajongó szívébe belopja magát. A Münó, a holdbéli manó július 30-tól 3D-ben is a mozikban!

Münó, a holdbéli manó - Díszbemutató sztárokkal - A képre kattintva tudod megnyitni a galériát.

Megosztás facebookon