asdf

Ridley Scott miatt csúszik A régi város

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: IC Press
Matt Damon a Mars-tól Manchester-ig kalandozik. Hogy függ össze Manchester a Marssal? Hát úgy, hogy Matt Damon kitalált egy történetet magának, amit eljátszhatna és megrendezhetne.

A forgatókönyv megírására a kiváló ír drámaíró-rendezőt, Kenneth Lonergan-t kérte fel: a film egy Manchester by the Sea nevű kisvárosban játszódik, a címe A régi város. Csak azután jött a Mars.

ARegiVaros_werkRidley Scott szoros időbeosztása miatt el kellett kezdeni a Mentőexpedíció forgatását, és Matt Damon rövid habozás után lemondott A régi város-ról. És valószínűleg úgy gondolta, jól döntött, hiszen a Mentőexpedíció fantasztikus siker lett. Csak most úgy néz ki, A régi város is az lesz. Kenneth Lonergan végül is nemcsak megírta, hanem meg is rendezte a filmet, és a főszerepre -et kérte fel. Aki talán Oscart fog kapni ezért a szerepért. A héten zajlott a SAG-díjak jelöltjeinek bejelentése.

ManchesterByTheSea_jelenetfoto (16)Az Amerikai Színészkamara díja is erős előre jelzője az Oscarnak, és itt a legtöbb jelölést A régi város kapta: Casey Affleck mellett a női főszereplő, Michelle Williams is díjban reménykedhet, és jelölték Lucas Hedges-t (aki Affleck elárvult, kamasz unokaöccsét alakítja) valamint az egész társulatot is. Matt Damon most csak egy módon vigasztalódhat: mivel producere a filmnek, ha az elnyeri a legjobb film Oscar-díját, akkor mégis megtarthat egy A régi város-beszédet: és megköszönheti Casey Affleck-nek, hogy átvette a szerepét.

A régi város/Manchester by the Sea - Hazai bemutató: 2017. február 23.

Megosztás facebookon