asdf

Oscart követelnek Leonardo DiCaprio-nak és Martin Scorsese-nek

  • Szerző: MoziStar
  • Forrás: UIP-Duna
A cannes-i fesztiválon rendkívül jó fogatatásban részesült Martin Scorsese új filmje, a Megfojtott virágok, amelynek a 80 éves mester két régi munkatársa és barátja, Leonardo DiCaprio és Robert De Niro a főszereplői.

A Megfojtott virágok világpremierje Cannes-ban volt, de a széles körű bemutatóra várni kell, csak ősszel jön a mozikba a 206 perces alkotás. A net népe, mivel nem képviseltette magát tömegesen a fesztiválon, a nemrég megjelent előzetes alapján írja azt, hogy Leonardo DiCaprio és Martin Scorsese is Oscart érdemel, mert két percben is átjön, mennyire erős lett a film. Mindkettejüknek van már aranyszobra, a színész A visszatérő-ért kapta, Scorsese pedig A tégla című filmért. A rendezőt még 13-szor jelölték a rangos díjra csupa kiváló filmért, ehhez képest elenyészőnek mondható, hogy mindössze egyszer nyert. A tippelők szerint Scorsese már csak azért is esélyes egy újabb Oscarra, mert nemrég azt nyilatkozta, hogy a kora miatt nemigen tud már újabb történeteket elmesélni, ezért minimum egy életműdíjat odaítélhetnek neki legközelebb a Megfojtott virágok apropóján.

leonardo dicaprio and martin scorsese_getty_Samir Hussein
Fotó: Getty Images / Samir Hussein

Megfojtott virágok megtörtént eseten alapul. Az 1920-as években sorra gyilkolták meg az oklahomai oszázs indiánokat mesés vagyonukért, amit a földjükön talált olajnak köszönhetően szereztek. A több tucatnyi gyilkosság ügyében a nyomozás lomha és kényszeredett, sok esetben pedig eredménytelen volt, többek között ez vezetett az FBI megalakulásához. A kritikusok összefoglaló véleménye szerint Scorsese a kapzsiság és a korrupció természetrajzát tárja fel nagyszabású alkotásában.

Megfojtott virágok/Killers of the Flower Moon – Hazai bemutató: 2023. október 19.

Megosztás facebookon