asdf

Nő a feszültség a Jurassic World - Bukott birodalom körül

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: UIP-Duna
Több külföldi hírportál számolt be arról, hogy a Jurassic World folytatásáért a férfi főszereplő nagyobb gázsit kapott, mint a női.
Chris Pratt 10 millió dollárt kapott a Jurassic World - Bukott birodalom főszerepéért, míg női párja, Bryce Dallas Howard csak 8 milliót – adta hírül a tekintélyes Variety szaklap. A Business Insider gazdasági portál felhívja a figyelmet arra, hogy a két színész egyformán főszereplői a franchise-nak, ezért legalábbis különös a 20 százalékos különbség Dallas rovására. A BI azt is megemlíti, hogy ez újabb csapás Hollywoodnak, ahol egyre többen feszegetik, hogy a nők rendre kisebb gázsit kapnak, mint a férfiak. Legutóbb az keltett felzúdulást, hogy Mark Wahlberg 1,5 millió dollárt kapott A világ összes pénze (All the Money of the World) című film 10 napos utóforgatásáért, míg a női főszereplő, Michelle Williams kevesebb, mint napi 1000 dollárt ugyanennyi munkáért. Wahlberg később egy alapítványnak adományozta a plusz gázsit.
jurassicworld2_werk01
Ugyanakkor twitterezők arra hívják fel a figyelmet, hogy Chris Pratt a „star power” tekintetében lekörözi Bryce Dallas Howard-ot, azaz gigagprodukciók főszereplőjeként több nézőt tud a mozikba vonzani, mint kolléganője, aki még mindig felfutóban van, s ez indokolja a jelentős gázsibeli különbséget.
Pratt és Howard egyelőre nem szólalt meg az ügyben. A Business Insider mindenesetre tréfásan megjegyzi, hogy a színésznő 2 millió dolláros utókártérítést igényelhetne az első rész forgatásán elszenvedett zúzódásaiért.
Jurassic World - Bukott birodalom/Jurassic World: Fallen Kingdom – Hazai bemutató: 2018. június 7.
Megosztás facebookon