asdf

Nagyot szakíthat a Gru-franchise az új résszel

  • Szerző: MoziStar
  • Forrás: UIP-Duna
Július 4-től látható a hazai mozikban a Gru következő része és szinte biztos, hogy a Gru-franchise étlépi az 5 milliárdos álomhatárt.

Az eddigi három Gru-mozi 4,64 milliárd dollárt hozott, ezért a hamarosan látható Gru 4-gyel szinte biztosan sikerül majd átlépni az 5 milliárdos álomhatárt. És ez még a konzervatív becslés, mert a Gru 4-nek 900 millió és egymilliárd közötti bevételt jósolnak, tehát a teljes végösszeg már közelebb lehet majd a hat-, mint az ötmilliárdhoz. És ebben még nincs is benne a két minyonos film bevétele, amelyek Gru-franchise leágazásai, sem a tévés és videós produkciók, még kevésbé a floridai tematikus vidámpark által termelt összeg és így tovább.

gru4-2024

Gru mindeközben soha nem látott rohamot indított a szülők pénztárcái ellen. A Gru a kezdetektől azon franchise-ok közé tartozik, amelyek esetében a kapcsolódó termékek – a merchandise – jóval nagyobb bevételt hoznak, mint maguk az animációs produkciók. A Gru 4 közelgő premierjéhez időzítve több világcég kapcsolódó termékskálát dobott piacra a játékoktól az édességeken át a különféle ruházati cikkekig és vicces partkikellékekig. A teljesség igénye nélkül: LEGO, Ferrero, Kellog’s, Just Play, McDonald’s.

Gru 4. / Despicable Me 4 – Hazai bemutató: 2024. július 4.

Megosztás facebookon