asdf

Mit érdemes megnézni márciusban a moziban? (2016)

  • Szerző: MoziStar
A márciusi hónap „svédasztala” is bőven tartogat igazán ínycsiklandozó fogásokat. Az amerikai „street food” ételek mellett – A Beavatott-sorozat harmadik része, Batman v Superman -, skandináv (Egy háború) és a francia (Csokoládé) filmek gasztronómiájából is csempésztünk különleges fogásokat az étlapra. A gyerekeknek pandás „menüvel” és Po kedvenc főtt gombócával készültünk.

március-mozi

EGY HÁBORÚ (16)

Magyarországi bemutató: 2016. március 3.

Rendezte: Tobias Lindholm
Főszereplők: Pilou Asbaek, Tuva Novotny, Dar Salim, Soren Malling
Hazai forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Egy dán katonai csapat évek óta a családtól távol a reménytelenség, a vér és a kegyetlenség földjén, Afganisztánban teljesít szolgálatot. A feladatuk az ártatlan civilek megvédése a radikális szakadárokkal szemben, akik a „cél szentesíti az eszközt”- hitvallás keretén belül bármin és bárkin hajlandóak átgázolni. A drámai fordulópont egy ártalmatlannak induló küldetésnél következett be, ami villámgyorsan véres tűzpárbajba torkollott. A kiélezett helyzetben a csapatparancsnoknak, Claus Michael Pedersen-nek (Pilou Asbæk) olyan döntést kellett meghoznia, ami egészen hazáig, a család meleg, biztonságos öleléséig kísérte.

CSOKOLÁDÉ (12)

Magyarországi bemutató: 2016. március 10.

Rendezte: Roschdy Zem
Főszereplők: Omar Sy, James Thiérrée, Noémie Lvovsky, Frédéric Pierrot
Hazai forgalmazó: MoziNet

A történetünk „csokoládésdobozába” a kubai származású Rafael Padilla (Omar Sy) - művésznevén Csokoládé - és a fehér bőrű barátja, Footit (James Thiérrée) áll, akik a különös előadásuknak köszönhetően villámgyorsan szupersztárokká váltak: Párizsban estéről-estére teltházas előadásokat tartottak. Csakhogy a hirtelen jött pénz és a népszerűség megmérgezte a kettőjük barátságát, ráadásul Csokoládé gazdagsága és mérhetetlen pénzszórása kivívta az akkor még erősen rasszista társadalom ellenérzéseit is. Egy igazi drámai történet, amelyben előbb járjuk meg a mennyet, mint a poklot.

EGY ŐRÜLT PILLANAT (16)

Magyarországi bemutató:2016. március 10.

Rendezte: Jean François Richet
Főszereplők: Vincent Cassel, François Cluzet, Alice Isaaz, Lola Le Lann
Hazai forgalmazó: Cinetel Kft.

Az Egy őrült pillanat nem más, mint egy történet a kortalanságról. Laurent (Vincent Cassel) és Antoine (François Cluzet) kalandja újfent bebizonyítja, hogy attól, mert a test elfáradt, a szellem és az életigénylés ugyanúgy megmaradhat örök fiatalnak. A történet szerint a két korosodó férfi elkíséri a lobbanékony tinédzser lányaikat nyaralni. Itt pedig nem csak a koktélszürcsölés és a nyugdíjas sakkozás jut osztályrészül. Féktelen bulik és vadító csajok egy igényes dramedy törölközőjébe csavarva. Éljen a francia filmművészet!

A BEAVATOTT-SOROZAT: A HŰSÉGES 1. RÉSZ (16)

Magyarországi bemutató: 2016. március 10.

Rendezte: Robert Schwentke
Főszereplők: Shailene Woodley, Theo James Zoë, Kravitz, Miles Teller
Hazai forgalmazó: Freeman Film

Idén mozikba került Veronica Roth regénysorozatának következő felvonása, A hűséges. A két részre bontott záró etap első felében Tris (Shailene Woodley) és Négyes (Theo James) megszöknek a kerítések mögé zárt, mérhetetlenül lepusztult Chicago-ból. A jobb élet és a szebb jövő helyett azonban rábukkannak a szörnyű titokra: kétszáz éve fogságban élnek. A jóval fejlettebb technológiával rendelkező emberek pedig végérvényesen el akarják törölni az általuk felépített kísérleti karantént. Megkezdődik a harc a valódi ellenség ellen a korlátlan szabadságért!

KUNG FU PANDA 3. (6)

Magyarországi bemutató: 2016. március 17.

Rendezte: Alessandro Carloni és Jennifer Yuh
Szinkronhangok: Jack Black, Angelina Jolie, Jackie Chan, Seth Rogen
Hazai forgalmazó: InterCom

Po harmadszor is visszatér, hogy felvegye harcot az eddigi leghalálosabb nemezisével, Kai-jal, akinek a feltett szándéka, hogy uralma alá hajtja az ősi Kínát. A történetet bonyolítja, hogy feltűnik a színen Po halottnak hitt (édes)apja is, akinek feltett szándéka, hogy bepótolja az elvesztegetett időt a fiával. A látványos trilógia záróakkordja láthatóan nem kevesebb érzelemmel és fordulattal bír, mint az előző két felvonás.

HÉTKÖZNAPI TITKAINK (-)

Magyarországi bemutató: 2016. március 24.

Rendezte: Joachim Trier
Főszereplők: Jesse Eisenberg, Amy Ryan, Gabriel Byrne, Devin Druid
Hazai forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Barangolások a fotók világába! Már a Hétköznapi titkaink helyszíne is különleges, ugyanis egy fotókiállításon ismerjük meg a történet kezdete előtt elhunyt híres fotós családi viszonyait. Jonah-ban (Jessie Eisenberg) és a többi családtag viselkedésén keresztül ismerjük a karakterek között húzódó érzelem világot, és az elmúlás, a veszteség feldolgozhatatlan fájdalmát.

BATMAN SUPERMAN ELLEN: AZ IGAZSÁG HAJNALA (16)

Magyarországi bemutató: 2016. március 24.

Rendezte: Zack Snyder
Főszereplők: Ben Affleck, Henry Cavill, Jesse Eisenberg, Amy Adams, Gal Gadot
Hazai forgalmazó: InterCom

A DC-Warner boksz ringjében a világ két leghíresebb szuperhőse, a fekete maszkos Batman (Ben Affelck) és vörös köpenyes Superman (Henry Cavill) csap össze egymással.  Az események Az acélemberben látott pusztulások alatt/után kezdődnek meg. Gotham City milliárdosa, Bruce Wayne is saját bőrén tapasztalta meg, hogy milyen az, ha két „külföldi” feszül egymásnak a Földön. A mérhetetlen pusztítás alatt - amelyben a Wayne vállalat egyik teherautója is megsérült – a  Sötét Lovag rájött, hogyha Superman egyszer az emberek ellen fordul, akkor az könnyen a fajunk kipusztulását eredményezheti. Az „idilli” kapcsolatba a megalomán zseni, Lex Luthor (Jessie Eisenberg) rondít bele.

EDDIE, A SAS (12)

Magyarországi bemutató: 2016. március 31.

Rendezte: Dexter Fletcher
Főszereplők: Taron Egerton, Hugh Jackman, Christopher Walken, Rune Temte
Hazai forgalmazó: InterCom

Eddie (Taron Egerton) világéletében profi sportolóvá és díjnyertes olimpikonná akart válni. Nem számított, hogy hányszor bukott el, mindig újra és újra felállt és küzdött a céljaiért. A szerencséje akkor fordult meg, amikor Bronson (Hugh Jackman) úgy döntött, hogy maga mellé fogadja a „kétballábas” síugrót. Igazi feelgood film, ami a kitartásról hivatott szónokolni. Remek szórakozásnak ígérkezik egy zimankós, kora tavaszi napon.

Megosztás facebookon