asdf

Milliókat kaszál a Boldog halálnapot!

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: UIP-Duna
Nemcsak a kritikusok rajonganak a című horrorvígjátékért, a közönség is imádja. Már a költségek ötszörösét hozta vissza a film, ami mindössze ötmillió dollárból készült, de egy hét alatt 26,5 milliós bevételt hozott.
Egyébként stílszerűen péntek 13-án mutatták be. A cselekmény tömör meghatározása: az Idétlen időkig és a Sikoly találkozik a boncasztalon. A Boldog halálnapot! egyetemista hősnőjét pont a születésnapján megölik, de másnap felébred, és újraéli a történteket. Az időhurokból nem tud szabadulni, azaz minden reggel ugyanaz kezdődik újra, de ismétlődő megölése segít neki megfejteni, hogy ki az álarcos rém és mik az indítékai.
Happy Death Day 2017 - 01
A film sikerének egyik titka, hogy közönség 60 százalékát 25 év alattiak alkották, márpedig ez a korosztály az, amely legszívesebben látogatja a multiplexeket.

„Egy produkció akkor tölti meg a mozikasszát, ha két dolog érvényesül. Egyrészt legyen jó, másfelől működjön a marketingje. A forgalmazó Universal stúdió marketingesei tökéletes munkát végeztek. A film eredeti címe Félig halott volt, és ők javasolták, hogy legyen inkább Boldog halálnapot! Igazuk volt!” – magyarázta a Hollywood Reporternek Jason Blum, a film producere. 
 
Boldog halálnapot!/Happy Death Day – Hazai bemutató: 2017. november 16.
Megosztás facebookon