asdf

Leonardo DiCaprio amerikai elnök lesz

A sokoldalú színész Woodrow Wilsont alakítja egy napokban megjelent, a 28. amerikai elnökről szóló életrajzi filmben, ami alapvetően pozitív színben tünteti fel az elnököt.

dicaprio_wilson

A hírek szerint a Warner Bros. arról tárgyal, hogy megvásárolja A. Scott Berg: Wilson, the Presidential Biography című életrajzi kötete filmjogait. A produkciós munkába DiCaprio cége, az Appian Way is beszáll, és Berg, valamint Jennifer Davisson Killoran neve is olvasható lesz a producerek között.

A kritikusok tetszését elnyerte Berg új könyve, amiben egy hősies képet rajzolt Wilsonról. A 28. amerikai elnök 1913 és 1921 között volt államfő.

w.wilson

Elnöksége alatt szállt be az első világháborúba az Egyesült Államok. Többek között a nevéhez fűződik a Szövetségi Tartalékrendszer (Federal Reserve System) létrehozása is. Támogatta az első világháborút lezáró versailles-i békeszerződést, és jelentős szerepe volt az ENSZ elődjének, a Népszövetségnek a létrehozásában, amiért 1919-ben a Nobel-békedíjjal tüntették ki. Kritikusai ugyanakkor rámutatnak, hogy Wilson nem jeleskedett a faji egyenlőtlenségek megszüntetésében. Ellenezte a trianoni békeszerződés néhány pontját. Elrendelte az alkoholtilalmat (angol nevén Prohibition).

Wilson ellentmondásos alakját egy pozitív, bátor színben láttatja az író. Berg inkább eredményeire helyezi a hangsúlyt, és kevés szót ejt elnökségének hiányosságairól. Wilson személyiségét eltérően ítélik meg a történészek.

DiCaprio egyre többször bizonyítja, hogy képes bárki bőrébe bújni. Legutóbb az F. Scott Fitzgerald regényéből forgatott A nagy Gatsby című filmben láthattuk Jay Gatsby szerepében. Hamarosan a mozikba kerül a Wolf of Wall Street című munkája is, amely az ötödik közös produkciója Martin Scorsese-vel.

 

Megosztás facebookon