asdf

Lassított kutyahangon üvölt a T-Rex

jurassic_park_lead_0Fülsiketítő üvöltéssel csap le majd áldozataira a Tyrannosaurus Rex a hamarosan látható Jurassic Park 3D-ben, és biztos kevés nézőnek fog eszébe jutni, hogy a hangorkán eredetileg egy aranyos kiskutyától származik.

A kistermetű eb egy Buster névre hallgató Jack Russell terrier volt, gazdája pedig Gary Wydstom, Steven Spielberg 1993-as klasszikusának hangmérnöke. A szakember hónapokig törte a fejét azon, milyen hangokból keverje ki a dinók ordítását a Jurassic Parkban, aztán egyik nap megvilágosodott. "Megláttam Bustert, amint játékosan egy kötelet cibált, pont úgy, ahogy a T-Rex a filmben cincálja a zsákmányát - meséli Wydstom. - Innen jött az ötlet, hogy Buster hangjából keverjem ki a T-Rex ordítását. A kutyám sípoló hangon ugatott, ami megfelelően lelassítva rémisztő üvöltéssé változott."

Wydstom azt is elárulta, hogy a Jurassic Park kisebb termetű, de annál veszélyesebb ragadozói, a velociraptorok párzó teknősök hangján szólalnak meg, persze megfelelő hangmérnöki munka után.

Steven Spielberg korszakalkotó dinós filmje húsz év után térhatású változatban tér vissza a mozivászonra, amihez persze a hangot is újrakeverték, hogy a néző a dzsungel közepén érezze magát, éberen szimatoló őshüllők között.

Megosztás facebookon