asdf

Hans Zimmer ismét Budapesten koncertezik!

Budapest is bekerült Hans Zimmer európai turnéjának helyszínei közé – jelentette be a Semmel Concerts és RCI Global.
Az Oscar-, Grammy-, és Golden Globe díjas zeneszerző 2022. március 03-án ad koncertet a Papp László Budapest Sportarénában. A "Hans Zimmer Live - Europe Tour" koncertshow alatt zenekar és kórus is csatlakozik korunk legismertebb és legbefolyásosabb filmzenéinek az alkotójához, így egyedülálló hangzásvilággal szólaltatják meg a rajongók kedvenc filmslágereit és a zeneszerző újabb kompozícióit is.
hans-zimmer-live2022
A koronavírus előtti világkörüli turnéján több mint 1 millió rajongót vonzott be az arénákba, stadionokba és szabadtéri helyszínekre a “Hans Zimmer Live” turné. A pandémia miatti kényszerszünet után bejelentették: 2022 februárjában egy európai túrné keretében tér vissza a színpadra a világhírű zeneszerző.

Új műsorában nemcsak a rajongók kedvenc filmjeinek slágerdalait elevenítik fel, hanem újabb kompozíciók kerülnek terítékre, ezenfelül, Zimmer ritkán játszott darabokat is előad. A szervezők azt ígérik, 2022-ben a közönség egy kimondottan pazar előadás-sorozatra számíthat. 
hans_zimmer_2022_bp_koncert
2018-ban, pályája 11. Oscar jelölését kapta Christofer Nolan kasszasikerének, a Dunkirk-nek a filmezenéjéért- újrafogalmazva a filmzene élő előadásmódját. Az utóbbi években, Zimmer munkájának a fénypontjai a következők: Widows (Özvegyek), amely ismét összehozta a zeneszerzőt Steve McQueen filmrendezővel, akivel korábban már dolgoztak együtt, a kritikusok által is nagyra tartott, a 12 év rabszolgaság című filmen; a Szárnyas Fejvadász 2049 filmezéje, amelyet Benjamin Wallfisch-el közösen szerzett és Grammy, BAFTA és Critics’ Choice jelöléseket kapott, illetve Christofer Nolan, Dunkirk című filmzenéjét is Zimmer szerezte, amelyet Oscar díjra, Grammy díjra¸Golden Globe díjra, BAFTA díjra, és Critics’ Choice díjra jelöltek.

Zimmer további figyelemre méltó eredményei közé tartozik a Gladiátor, az Őrület határán, Lesz még így se, az Esőember, a Sötét Lovag-trilógia, az Eredet, a Thelma és Louise, a Black Hawk Down és az Utolsó szamuráj. Legfrissebb munkájáért, az Oroszlánkirály előszereplős remake-jéért, Zimmer Grammy jelölést kapott a legjobb vizuális média filmzenéjért. A 2019. július 19-én, Disney által kiadott film 1.7 milliárd dollár feletti bevételt hozott.
hans_zimmer_2022
A maestro nevéhez olyan új alkotások is fűződnek, mint a Wonder Women 1984 illetve a Dűne, az MGM kiadásában, a legújabb James Bond film: Nincs idő meghalni, illetve a Paramount kiadásában, és a Top Gun: MaverickHollywood legkeresettebb filmzeneszerzője 2016-ban és 2017-ben már koncertezett hazánkban.
Megosztás facebookon