asdf

Fiatal filmeseket karol fel az idén 25 éves Saatchi

  • Szerző: MoziStar
A Saatchi & Saatchi nemzetközi New Directors’ Showcase programja már 25 éve segíti a fiatal filmeseket, hogy bekerüljenek a nemzetközi vérkeringésbe. Idén Magyarország is csatlakozik a programhoz.

directorChair03A Saatchi & Saatchi hálózat New Directors’ Showcase programjával már negyedszázada támogatja a fiatal filmes szakembereket. Évről évre a Cannes Lions reklámfesztivál egyik csúcspontja az új rendezők munkáinak vetítése. A nagy presztízsű programhoz az idén szintén 25. évfordulóját ünneplő Saatchi & Saatchi Budapest is aktívan csatlakozik. A magyar fiatal filmkészítők is megmérettethetik magukat, és nevezhetnek már korábban készített alkotásaikkal, műfaji megkötés nélkül. A Saatchi Budapest szakemberei választják ki a legjobbakat, amiket aztán a globális szakmai bizottság figyelmébe ajánlanak. Az így kiválasztott rendezők egy-egy munkája kerülhet fel a New Directors’ Showcase reeljére.

A programot itthon 2015. november 5-én jelentették be, a nevezési határidő pedig 2016 tavasza, amelyről a szervező Saatchi csapata később ad tájékoztatást. A Cannes-i seregszemlét 2016 júniusában tartják.

A Saatchi Budapest az utóbbi években a klasszikus reklámkészítés mellett a digitális tartalomfejlesztésre helyezte fókuszát, az adott márkához kapcsolódó, digitális stratégiai tervezéssel egyetemben. Legnagyobb ügyfelük a Procter & Gamble, melynek Ariel/Tide és Olay márkáin globális és regionális tartalomfejlesztéssel, valamint globális websitefejlesztéssel, és az így létrejött oldalak fenntartásával foglalkoznak. A nemzetköziség nem csak az iroda munkatársainak összetételében érhető tetten: legutóbb egy vietnámi Ariel kampányon dolgozott az ügynökség, melynek kivitelezéséhez a kreatív csapat egyhetes forgatáson vett részt Vietnámban. Az így készült alkotást októbertől az Ariel Vietnam és novembertől a Saatchi Budapest Facebook oldalán lehet megtekinteni.James_Lees_Director_Photo

A Saatchi hálózat regionális irodáival is szoros az együttműködés, így valósulhat meg közös ötletelés a new yorki, londoni, vagy szingapúri munkatársakkal. Ezzel olyan lehetőségekhez juttatva a hazai csapatot, amelyekhez itthon nem, vagy csak ritkán jutnának a kreatív szakemberek. Ugyanezt a nemzetközi szintű lehetőséget szeretné a Saatchi csapata megadni a fiatal rendezők számára is.

További információkért kísérd figyelemmel: facebook.com/SaatchiBudapest

Megosztás facebookon