asdf

Ezt érdemes megnézni novemberben a mozikban (2015)

  • Szerző: MoziStar
Novemberben is érdemes lesz moziba menni, hiszen jön a 24. James Bond film, az Éhezők Viadala fináléja vagy Antoine de Saint-Exupéry világhírű meséje, A kis herceg első animációs filmadaptációja. De visszatér Johnyy Depp, Brad Pitt és Angelina Jolie is.

A KIS HERCEG (6)

Magyarországi bemutató: 2015. november 5.

Rendezte: Mark Osborne
Főszereplők: A kis herceg hangja-Riley Osborne, rózsa hangja-Marion Cotillard, róka hangja-James Franco, kigyó hangja-Benicio Del Toro, anyuka hangja-Rachel McAdams, kislány hangja-Mackenzie Foy, király hangja-Bud Cort
Hazai forgalmazó: A Company

Ki ne ismerné minden idők egyik legkedveltebb meséjét! Mark Osborne, az Oscar-jelölt Kung Fu Panda rendezője elkészítette Antoine de Saint-Exupéry világhírű meséje, A kis herceg első animációs filmadaptációját. A történet főhőse egy kislány, akit édesanyja nagy erőkkel készít fel a felnőtt életre, ám szigorú menetrend szerint zajló napjaikat megzavarja a furcsa, ám jólelkű szomszéd. A pilóta egy egészen különleges világot mutat meg kis barátjának, ahol bármi lehetséges. Egy világot amellyel sok évvel ezelőtt A kis herceg ismertette meg őt. A kislány varázslatos utazásra indul saját képzeletében és a KIS HERCEG világában, és rátalál saját gyerekkorára. Itt tanulja meg végül, hogy a világon a legfontosabbak az emberi kapcsolatok, és hogy ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.

007 SPECTRE - A FANTOM VISSZATÉR (16)

Magyarországi bemutató: 2015. november 5.

Rendezte: Sam Mendes
Főszereplők: Daniel Craig, Monica Bellucci, Christoph Waltz, Ralph Fiennes
Hazai forgalmazó: Forum Hungary

Sam Mendes rendezésében november elején láthatjuk moziban a legújabb, szám szerint a 24. Bond filmet. Daniel Craig mellett feltűnik majd Christoph Waltz, Ralph Fiennes, Léa Seydoux és Monica Belucci is. 

Egy titokzatos múltbeli üzenet arra készteti a 007-es ügynököt (Daniel Craig), hogy a szabályokat megszegve magánakcióba kezdjen Mexikóvárosban. A hajsza során eljut Rómába, ahol megismerkedik a titokzatos és gyönyörű Lucia Sciarrával (Monica Bellucci), egy hírhedt bűnöző özvegyével. Miután Bond beférkőzik egy titkos találkozóra, felfedi egy velejéig romlott szervezet, a Spectre létezését. Eközben a Nemzetbiztonsági Központ új igazgatója megkérdőjelezi Bond tetteit, amely veszélybe sodorja az M (Ralph Fiennes) által vezetett MI6 létezését is. Bond titokban beszervezi néhány embert, hogy segítsenek neki megtalálni Madeleine Swann-t (Léa Seydoux), az ügynök ősellenségének, Mr. White-nak (Jesper Christensen) a lányát, aki a Spectre elleni harc kulcsfigurája lehet. Ahogy a titkosügynök közelebb kerül a rejtély megoldásához, vérfagyasztó kapcsolatra bukkan önmaga és az általa keresett ellenség (Christoph Waltz) között.

FEKETE MISE (16)

Magyarországi bemutató: 2015. november 12.

Rendezte: Scott Cooper
Főszereplők: Johnny Depp, Joel Edgerton, Dakota Johnson, Sienna Miller, Benedict Cumberbatch
Hazai forgalmazó: InterCom

A film megtörtént esetet dolgoz fel, egy bostoni gengszterfőnök felemelkedését, aki annak köszönhette sikereit, hogy az FBI segítette őt – információért cserébe. A véres és izgalmas történet fantasztikus szereplőgárdával került filmre. A film forgatókönyvét Mark Mallouk és Jez Butterworth írta Dick Lehrnek és Gerard O'Neillnek a Black Mass: Whitey Bulger, The FBI, And A Devil's Deal című életrajzi könyve alapján. A történet a '70-es években játszódik, Whitey Bulger (Johnny Depp), aki harminc éven át volt az FBI informátora. Ezért cserébe a nyomozóiroda szemet hunyt Bulger piszkos ügyei felett. Egyébként Jack Nicholson maffiafőnök karakterét A tégla című maffiafilmben szintén Whitey Bulger inspirálta.

A TENGERNÉL (16)

Magyarországi bemutató: 2015. november 12.

Rendezte: Angelina Jolie
Főszereplők: Brad Pitt, Angelina Jolie, Mélanie Laurent
Hazai forgalmazó: UIP-Duna

A '70-es években játszódó drámában egy egymástól elidenegedett házaspár franciaországi nyaralásán igyekszik rendbe rakni a zátonyra futott kapcsolatát. A tengernél Angelina Jolie harmadik rendezése és a forgatókönyvet is ő írta. Pitt és Jolie a Mr. és Mrs. Smith óta most játszik újra egy filmben. Mellettük feltűnik még a filmben: Mélanie Laurent, Melvil Poupaud, Niels Arestrup és Richard Bohringer.

A hivatalos szinopszis: Roland, az amerikai író (Brad Pitt), és felesége, Vanessa (Angelina Jolie) egy csendes, idilli tengerparti üdülőbe érkeznek a ’70-es évek Franciaországában. Házasságuk a jelek szerint válságban van. Ahogy egyre több időt töltenek a többi utazóval, köztük Leával és Francois-zal, az újdonsült házasokkal, vagy Michellel és Patrice-szal, a két helybélivel, az amerikai pár lassan szembenéz saját élete megoldatlan problémáival.

AZ ÉHEZŐK VIADALA: A KIVÁLASZTOTT 2. (16E)

Magyarországi bemutató: 2015. november 19.

Rendezte: Francis Lawrence
Főszereplők: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Woody Harrelson, Elizabeth Banks, Donald Sutherland, Philip Seymour Hoffman
Hazai forgalmazó: Forum Hungary

Az éhezők viadala a fináléjához érkezik novemberben. Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) és követői hatalmas csatára készül a Kapitólium és Snow elnök ellen. Az elnyomás elleni küzdelemben zombiktól kezdve, fegyverzett katonák, halálos drónokon keresztül, mindenféle szörnyig szembe találják magukat hőseink. Fecsegőposzáta végre igazi vezérré vált. 

Az éhezők viadala: A kiválasztott – 2. részének története röviden: Panem nemzete háborúban áll és Katniss végre szemtől szembe kerül Snow elnökkel az utolsó filmben. A legközelebbi barátai kísérik – többek között Gale (Liam Hemsworth), Finnick (Sam Claflin) és Peeta (Josh Hutcherson) – amikor Katniss egy egységgel együtt elindul a 13. Körzetből azért, hogy életük kockáztatásával levadásszák Snow elnököt, akinek viszont már a rögeszméje lett Katniss elpusztítása. Halálos csapdák, ellenségek és morális döntések egész sora vár főhősünkre, ami jobban próbára teszi őt, mint bármi más, amivel azelőtt a Viadalokon szembe kellett néznie.

KÉMEK HÍDJA (12)

Magyarországi bemutató: 2015. november 26.

Rendezte: Steven Spielberg
Főszereplők: Tom Hanks, Amy Ryan, Billy Magnussen
Hazai forgalmazó: InterCom

Egy New York-i ügyvédet (Tom Hanks1960-ban, a hidegháború legfagyosabb évében a Szovjetunióban a CIA a vasfüggöny túloldalára küld, hogy tárgyaljon egy elfogott amerikai pilóta szabadon engedéséről. A lelőtt U-2-es kémrepülőgép pilótája, Gary Powers talán örökre fogoly marad. Kétévnyi hiábavaló próbálkozás után a CIA kiszemel egy ügyvédet, hogy szabadítsa ki a pilótát a vasfüggöny mögül. James Donovannek Moszkvába kell utaznia, hogy tárgyalásokat kezdjen az ellenséggel. De a CIA egészen másfajta feladatok elvégzésére is felkészíti őt.

A SZÜFRAZSETT (12)

Magyarországi bemutató: 2015. november 26.

Rendezte: Francis Lawrence
Főszereplők: Carey Mulligan, Helena Bonham Carter, Meryl Streep, Brendan Gleeson Violet, Anne-Marie Duff
Hazai forgalmazó: UIP-Duna

A szüfrazsett a feminista mozgalom korai, harcos szakaszát mutatja be. 1912-ben járunk. Maud Watts egy mosodában gürcölve keresi keserves kenyerét. Egy nap a munkából hazafelé menet a szüfrazsettek tüntetésébe botlik. A nőknek szavazati jogot követelők között meglepetésére ott látja egyik munkatársát is. Kezdetben ugyan vonakodva, de lassan azonosul a szüfrazsettek ügyével, és ráébred, hogy harcolnia kell a jogaiért és az emberi méltóságáért a munkahelyén és odahaza egyaránt. Maud mozgalom iránti elkötelezettsége többször próbára tétetik - tanúskodnia kell a parlament előtt, utcai csetepatéba keveredik, sőt, börtönbe is kerül.

Megosztás facebookon