asdf

Ezért volt teljesen szürreális a Kivert kutyák forgatása

  • Szerző: MoziStar
  • Forrás: UIP-Duna
Iszonyatosan káromkodnak, megvan a véleményük a cudar világról, és véres bosszút akarnak állni. Ez a Kivert kutyák rövid szinopszisa, amelyben négy eb különös hadjáratra indul.

A vígjáték erősen korhatáros, mert a kutyáknak ami a szívükön, az a szájukon. A Kivert kutyák készítői erősen odafigyeltek arra, hogy a főhősök mind jellegzetes állati-emberi karakterek legyenek, így van egy bájos border terrier, egy minden tekintetben méretes dán dog, egy jó humorú ausztrál pásztor és egy eszes boston terrier. A kutyákat az amerikai változatban olyan kiváló komikusok szólaltatják meg, mint Will Ferrell, Jamie Foxx, Isla Fisher és Randall Park. Az „utószinkronra” természetesen nem a forgatáson került sor, hanem már a stúdióban, éppen ezért volt szürreális a film elkészítése az alkotók szerint – a négylábú szereplők meg se mukkantak.

kivertkutyak01
Fotó: © 2023 Universal Studios.

„Nem kellett improvizálni, előre elpróbálni dolgokat, hanem rendszerint arra kértük a trénereket, hogy vigyék a kutyákat innen oda, onnan ide, aztán nézzenek a kamerába. Mindez halálos csöndben zajlott, nem volt olyan zsivaj, mint egy hagyományos forgatáson” – mesélte Chris Miller producer az Entainment Weeklynek. 

Azért előfordultak kihívások. Korhatáros kutyás film esetében alapkövetelmény, hogy a négylábú hősök, mint minden rendes eb a való életben is, folyton meghágjanak dolgokat. Erre a kiképzők megalkották a „hági-háginak” magyarítható vezényszót, és a szőrös sztárok meglepően gyorsan elemükben érezték magukat.

Van azért emberszereplője is a Kivert kutyáknak, mégpedig a főgonosz, akin az ebek szörnyű bosszút akarnak állni. A kutyákkal kegyetlenül bánó aljaembert Will Forte komikus alakítja a filmben, akinek szintén nem volt egyszerű a dolga. „Olyan elvetemült karaktert kellett játszania, hogy a néző alig várja, hogy elnyerje méltó büntetését. De annyira mégsem lehetett visszataszító, hogy teljesen elveszítse szórakoztató voltát. Will ezt tökéletesen oldotta meg: az ő főgonosza utálatos, de azért egy kicsit talán mégsem” – magyarázta Miller a magazinnak.

Kivert kutyák/Strays – Hazai bemutató: 2023. augusztus 17.

Megosztás facebookon