asdf

Ennio Morricone beperli a német Playboy-t!

Az olasz zeneszerző tegnap töltötte be a 90-et, de az ünnepi hangulatot mára már beárnyékolta a világsajtót bejárt cikkek, miszerint a Maestro Quentin Tarantino-t és munkásságát ócsárolta egy interjúban.

Meglepetten olvastam én is a német Playboy-ban megjelent interjú részleteit, amelyben Ennio Morricone kíméletlenül osztja Quentin Tarantino-t. Nem először történt meg, hogy színész, rendező vagy zeneszerző hiába dolgozott együtt, nincsenek jó véleménnyel egymásról, de ezek a mondatok elég kemények:

"Ez az ember egy kretén. Csak lop másoktól és újra összerakja azokat, semmi eredetit nem csinál! Nem hasonlítható össze az igazi hollywoodi kiválóságokkal, mint John Huston, Alfred Hitchcock vagy Billy Wilder. Ők nagyszerűek voltak. Tarantino csak újramelegít régi dolgokat."

Hitetlenül álltam a dolog előtt, hogy a filmtörténelem egyik legnagyobb hatású zeneszerzője letaglózó kritikával illet valakit és ezt nyiltan vállalja. Valahogy az volt az érzésem, hogy ez a csodálatos ember nem tudna ilyen lenni. Ha meg is van a véleménye, nem fogja világgá kürtölni, hogy a bulvár hasábjain szerepeljen. Úgy tűnik, a Playboy nem gondolta át a cikket és Morricone sem tudta szó nélkül hagyni a dolgot, nyilatkozatot adott ki közösségi oldalán, amelyben leírja, hogy ez az interjú soha nem történt meg!
Ennio+Morricone+Honored+Star+Hollywood+Walk
"A német Playboy olyan cikket mutatott be, amelyben rendkívül negatív megjegyzéseket teszek Tarantino-ról és a filmjeiről, valamint az Akadémiáról. Soha nem tettem semmilyen negatív kijelentést az Akadémiáról, Quentin-ről vagy a filmjeiről." - kezdte a bejegyzést a mester, majd leírta valós véleményét a rendezőről és meg is köszöni a közös munkát: "Tarantino-t nagyszerű rendezőnek tartom. Nagyon szeretem a vele való együttműködést és az együtt töltött idő alatt jó kapcsolat alakult ki. Ő bátor és hatalmas személyiség. Köszönöm az együttműködésünket, amiért Oscar-t kaptam, ami biztosan a karrierem egyik legnagyobb elismerése, és én örökké hálás vagyok a filmje zenéjének elkészítéséhez."
morricone_oscar
A legendás zeneszerző azt ígérte, hogy olasz ügyvédje polgári és büntetőeljárást fog indítani a lap ellen. Remélhetőleg legközelebb nem hozzák ilyen szégyenletes helyzetbe Morricone-t, aki januárban visszatér Budapestre és ezúttal is alkotásainak legjavát vonultatja fel.
Megosztás facebookon