asdf

Elhunyt Jonathan Crombie, az Anne-filmek Gilbert Blythe-ja

Johnathan április 15-én, New Yorkban halt meg, agyvérzésben. 48 éves volt. A Váratlan utazás című regények írónőjének, Lucy Maud Montgomery-nek a szintén ismert regénysorozatából, az Anne Shirley kalandjaiból 6 részes minisorozat készült: Anne címmel, amelyben Anne Shirley szerelmét, Gilbert Blythe-ot alakította a kanadai színész.

Megan Follows, aki Anne Shirleyt alakította az Anne-filmekben Crombie halálát "nagy megrázkódtatásnak" élte meg. "Hihetetlenül vicces volt, Jonathannak elképesztő humorérzéke volt. Emlékszem, időnként úgy nevettünk, hogy potyogtak a könnyeink." - nyilatkozta a színésznő.anna_gilbertAz Anne producere, Kevin Sullivan azt mondta, Crombie és a képernyőn megtestesített karakter nagyon hasonló volt. "Ez egy szörnyű tragédia. A valóságban Jonathan olyan nagylelkű, kedves, érzékeny és ambiciózus volt bizonyos tekintetben, mint Gilbert karaktere, akivel azonosították. A a világon rengeteg nő beleszerettek az Anne-filmekbe. Nekik Jonathan a szó szoros értelmében a 'szomszéd fiút' jelentette. Az évek során több ezer nőtől kapott levelet, akiknek ő volt a tökéletes férfi." - nyilatkozta Sullivan.jonathan_gilbertbJonathan testvére, Carrie azt nyilatkozta a színészről, hogy sosem menekült a hírnév elől, ami Gilbert Blythe karakterének eljátszásával járt. "Nagyon büszke volt arra, hogy ő Gilbert Blythe, a 'Gil' megszólításra is azonnal oda figyelt, ha az utcán felismerték a rajongók és boldogan válaszolt bármilyen kérdésre. Nagyon szerette az Anne-filmeket és büszke volt rájuk, ahogy mi is."

A színész elvesztése váratlanul jött, a családja nem tudott komoly egészségügyi problémáról. Jonathan az agyvérzés során fellépett komplikációkba halt bele. Carrie Crombie elárulta, hogy Jonathan szerveit felajánlották átültetésre, és ez egy olyan dolog, amire Jonathan is büszke lenne. 

Jonathan Crombie olyan sorozatokkal vált ismertté, mint a nyolcvanas években sikert aratott „Anne of Green Gables”, melyben Gilbert Blythe-t alakította. A sorozatot hazánkban többször is leadták a tévében és a nézők imádják a mai napig a Anna és Gilbert történetét. A színész nemrég „A férjem védelmében” című sorozatban is kapott szerepet, így a csatornát is sokkolta a hír. A CBS Newsnak a színész testvére, Carrie Crombie erősítette meg a szomorú hírt.

Jonathan Crombie 2015
Megosztás facebookon