asdf

Anne Shirley visszatér! A Breaking Bad írója adaptálhatja a regényt!

Zöld utat kapott Anne, hogy újra a Zöld Oromba léphessen. A The Hollywood Reporter szerint 2017-ben láthatjuk Lucy Maud Montgomery klasszikus regényének új, nyolc részes sorozatát, amelyet a Breaking Bad írója, Moira Walley-Beckett fog írni.

anne-shirley02„Anne története nagyon kortárs-kérdéseket feszeget: feminizmus, előítéletek, megfélemlítés és a vágy, hogy tartozzunk valahová” – nyilatkozta a díjnyertes televíziós író a regénnyel kapcsolatban. – "Ez egy viharos érzelmi utazás, amelyben a tét nagy."  – tette hozzá Moira Walley-Beckett.

anne-shirley012008-ban Anne - Az új kezdet címmel és teljesen új szereplőkkel (nyilván) készült egy egész estés tv film, ami nem aratott nagy sikert.

2013-ban pedig berendeltek egy 13 részes Anne of Green Gables-sorozatot, amit végül töröltek, majd helyette elkészítették Holiday Special címet kapó filmet, ami elvileg 2016-ban érkezik.

Az új, nyolc részes regényfolyam első etapja az Anne otthonra talál. A véletlenek puszta játékának köszönhetően a tizenegy éves kislány egy olyan családhoz kerül, akik eredetileg fiút szerettek volna, ám mégis megszeretik. Megismerjük Anne gyermekkorát, a gazdag képzeletvilágát, az izgága, nyughatatlan természetét. Valódi érzelmi kalandtúrára van kilátás. Valószínűleg a többi könyvből is merítenek majd „táptalajt” a történetnek, hogy még erőteljesebb, még koríveltebb legyen.

gilbert-anneA nyolc részes sorozat várhatóan 2017. tavaszán kerülhet  majd a CBC-csatorna műsorkínálatába. Nem tudom ki hogy van vele, de én a klasszikus Anne filmeket szeretem igazán, amely Megan Follows és a tavaly áprilisban elhunyt Jonathan Crombie főszereplésével készült.

Vannak filmek, melyekhez vétek hozzányúlni, ilyen az Anne of Green Gables 1985-ből. Az egyik nagy kedvencem volt gyerekkoromból. Megan Follows Anne Shirley-je annyira egyedi és karakteres volt, hogy a mai napig öröm nézni őt. Szerintetek vissza tudják majd hozni azt a hangulatott, amit Anne, Gilbert, Marilla vagy Matthew személye (és a többi szereplő) adott a filmnek?

Megosztás facebookon