asdf

Egymásnak eshet a balerina vámpírlány és a gyilkos robotbaba

  • Szerző: MoziStar
  • Forrás: UIP-Duna
A humor és a horror elegyítése szerencsés esetben meglepően jó filmeket szülhet, ilyen például a Haláli hullák hajnala a zombi-alműfajban vagy Roman Polanski klasszikusa, a Vámpírok bálja.

Ebben a mezőnyben versenyez a hamarosan látható Abigail is, amelyben egy kiskorú balerina (Alisha Weir) leszámol az őt foglyul ejtő bűnözőkkel. Az ígéretes előzetessel bemutatkozó opuszt a Radio Silence nevű formáció – Matt Bettinelli-Olpin és Tyler Gillett – jegyzi, akik a két legutóbbi Sikoly-filmet vitték vászonra. A két folytatást a közönség és a kritika is vegyesen fogadta. Viszont az alkotópárosnak túlságosan meg volt kötve a keze, hiszen ez a franchise alapjában arról szól, hogy jön a maszkos gyilkos a nagy késsel, a lányok meg sikítanak, és ettől még jókora adag önirónia segítségével sem lehet merészen elszakadni. Az Abigail koncepciója ismeretében most már viszont arról szól a fáma, hogy ez a film lehet a kreatív kitörési pont a duó számára: a folytatásokban a vámpírmítoszt fogalmazhatják újra a TikTok-generáció igényeinek megfelelően, sokkal nagyobb szabadságot élvezve, mint a Sikoly esetében.  

abigail_m3gan

Nyakunkon Abigail, a balettozó vámpírlány. A tavaszi szezon egyik legnagyobb mozis vérontását a Drakula-mítosz legújabb feldolgozásától várhatjuk, amelyben a jellegzetes fogazatú erdélyi gróf kései leszármazottja tütübe öltözött szende kamaszlányként tizedeli meg a szereplőgárdát. Az Abigail alkotói, a Radio Silence művésznéven alkotópáros, Matt Betinelli-Olpin és Tyler Gillet azonban már azon gondolkodnak, hogyan lehetne összehozni Abigailt az utóbbi évek legizgalmasabb szörnyével, M3GAN-nel. Azaz összeeresztenék a vámpírlányt a gyilkos robotbabával, hogy kiderüljön, mire mennek együtt. Bettinelli-Olpin az Empire magazinnak árulta el, hogy nem bánná, ha a két horrorhősnőt sikerülne összehozni, bár ehhez azért a Universal stúdiónak is lehet még egy-két szava, különös tekintettel arra, hogyan teljesít majd Abigail a mozikban.

Az Abigail alkotói mindenesetre figyelmeztetnek, hogy a vámpírlánnyal szándékosan olyan veszélyes területre merészkedtek, ahová nem biztos, hogy minden olyan néző szívesen követni akarná őket, aki azt hitte, hogy csak egy vidám popcornpusztító estére fizetett be.

Abigail – Hazai bemutató: 2024. április 25.

Megosztás facebookon