asdf

Egy valami kimaradt a Jurassic World folytatásából

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: UIP-Duna
Heves vitákat váltott ki a Jurassic World emlékezetes jelenete, amelyben Bryce Dallas Howard tűsarkúban menekül a dinók elől a dzsungel közepén.
Egyrészt tűsarkúban nemigen lehet szaladgálni az őserdőben, ezt direkt kipróbálták a rajongók és videóval bizonyították. Másfelől a tűsarkas rohanást szexistának minősítették az erre érzékenyek, mondván, a nőket még egy olyan fantasztikus filmben is sztereotípiák skatulyájába zárják, mint a Jurassic World. Mindezek miatt nem csoda, hogy megkérdezték az új rész rendezőjét, A.J. Bayona-t, lesz-e megint tűsarkú, mire ő határozott nemmel válaszolt. „Hősnőnk ezúttal teljesen felkészült a meglepetésekre. Az előző részben éppen hogy odacsöppent a dzsungelbe, ezért nem volt megfelelő az öltözéke. Most viszont már tudja, hogy bármelyik bokor mögül előugorhat egy raptor.” – magyarázta a rendező. 
jurassic-world-bryce-dallas-howard
A nagy felzúdulás miatt a színésznő is megszólalt tűsarok-ügyben. „Szerintem teljesen logikus, hogy a karakterem oda nem illő öltözékben flangált az őserdőben. Ezzel azt fejeztük ki, hogy teljesen oda nem illő figura: hideg üzletasszony, aki elidegenedett a természettől, sőt magától a valóságtól és önmagától is. A sztori arról is szól, hogy ez a kiégett nő lassan magára talál.” – mondta Howard. 
jurassic-world2-chris-pratt-bryce-dallas-howard
Howard nagy örömére – és nyilván a közönség reakciói miatt – a színésznő által alakított Claire jóval jelentősebb szerepet kap a Jurassic World - Bukott birodalom-ban, mint az előző részben. „Kiderül, hogy milyen okos nőről van szó, aki érzelemgazdag, miközben fizikailag is felnő a feladathoz. Claire sokkal komplexebb karakter lett, mint legutóbb volt” – nyugtázta elégedetten a színésznő.
Jurassic World - Bukott birodalom/Jurassic World: Fallen Kingdom – Hazai bemutató: 2018. június 7.
Megosztás facebookon