asdf

Borotvaélen táncol az új Ördögűző rendezője

  • Szerző: MoziStar
  • Forrás: UIP-Duna
Nem kis merészség kellett ahhoz, hogy David Gordon Green elkészítse Az ördögűző folytatását, hiszen a horror vitathatatlan klasszikusáról van szó, ezért óhatatlanul hozzá fogják mérni az új opuszt.

A rendező azonban már lépett hasonlót, amikor új trilógiát kanyarított egy másik klasszikus, a Halloween nyomán, és nem is vallott kudarcot. Green nem tagadja, okozott neki néhány álmatlan éjszakát Az ördögűző: A hívő elkészítése, főleg egy dilemma miatt. Hogyan tud megfelelni a rajongótábor elvárásainak, miközben mégis a saját útját járja? A rendező végül az utóbbi megoldást választotta.

„Minden filmesnek az a dolga, hogy radikális döntéseket hozzon. Ha a rajongók kegyeit keresed, véged van. Ennek a filmnek a DNS-e a szülői szerep feltárása: hogyan viszonyulsz ahhoz, ha a gyereked elkezd úgy viselkedni, mintha nem is a te gyereked lenne? Az volt a feladatom, hogy ezt a kérdést minél emberibb és átélhetőbb módon feltárjam, nem ragozva túl a dolog természetfeletti oldalát” – mondta Green a The Directnek. 

Green ugyanakkor semmilyen szempontból nem szakít az eredeti film hagyományával, sőt hangsúlyozza a folyamatosságot, hiszen Az ördögűző: A hívő egyik főszereplője Ellen Burstyn, aki az 1973-as klasszikusban a démon által megszállt kislány édesanyját alakította.

odoguzo

„Szervesen kötődünk az eredeti történethez – magyarázta Green. – Chris McNeil (Burstyn) megjelenik a mi sztorinkban is, és újra fontos szereplővé válik, mert van némi segédfogalma arról, mi történik, és ötleteket tud adni, mi a teendő.”

A rajongókat közben az is foglalkoztatja, hogy az eredeti megszállott gyermek, Regan, akit Linda Blair alakított, visszatér-e felnőttként a folytatásban. Ez a lehetőség már korábban felmerült, de a filmet gyártó Blumhouse stúdió és Green nem adtak egyenes választ a kérdésre, csak azt ismerték el, hogy a színésznő közreműködött a film elkészítésében.

Az ezzel kapcsolatos érdeklődést fokozza az előzetes egyik jelenete. Chris odalép az egyik megszállott kislányhoz (Olivia Marcum), és azt mondja neki: mi már találkoztunk. A lány azt válaszolja: anya. A rajongók egy része úgy okoskodik, hogy talán Regan az új démon a folytatásban. Ez egybevágna a rendező azon kijelentésével, hogy egy alkotónak radikális döntéseket kell hozni.

Green azt viszont elárulta, hogy nincs olyan figura a folytatásban, amilyen May Von Sydow katolikus papja volt az eredetiben, vagyis a „civil” szereplőknek a maguk erejéből kell megküzdeniük a Gonosszal.

Megosztás facebookon