asdf

Az Űrvihar a NASA szerint is közel áll a valósághoz

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: IC Press
Sci-fit rendezni nehéz. Dean Devlin (aki A Függetlenség Napja, a Godzilla vagy a Csillagkapu producereként alaposan kiismerte a megaakció/sci-fi készítés csínját-bínját) nagyon különlegeset akart, amikor kitalálta az Űrvihar történetét.
A természeti katasztrófák elhárítására létrehozott, műholdakból a föld köré szőtt hálót – ami rossz kezekbe kerülve a föld pusztulását is hozhatja. De amikor a rendező a forgatókönyv-tervével felkereste a NASA szakembereit, csodálkoznia kellett: amit kigondolt, már egyáltalán nem fanatasztikus, sokkal inkább tudományos.
Urvihar_jelenetfoto (3)
"Kiderült, hogy az ötlet nem is olyan elrugaszkodott, mint hittük. Sőt, a NASA-nál létezik egy nagyon hasonló terv. Talán nem kell hozzá akkora űrközpont, mint a mi filmünkben… Én viszont épp a nagyságát szerettem a látványnak. Még a forgatás végén is folyton eltévedtem a díszletben: vagy két kilométernyi folyosót, zsilipet, átjárót és csatornát építettek, sosem tudtam, éppen honnan hová rohanok." – mesélte egy újságírónak az Űrvihar főszereplője, Gerard Butler.
 
 
 
Űrvihar/Geostorm - Hazai bemutató: 2017. október 19.
Megosztás facebookon