asdf

Angliában nem mehetett be a kerekesszékes fiú a Hawking-filmre

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: UIP-Duna
Elképesztő dolog történt Nagy-Britanniában egy mozgásában korlátozott fiúval. Az eset ráadásul a Fogyatékosok Napján történt, amikor meghívást kapott a fiú a filmre, és a helyszínen derült ki, hogy nincs akadálymentesítve a mozi, így nem tudott bemenni.

Bocsánatot kért a brit mozilánc, amiért egy kerekesszékes fiú számára nem tették lehetővé, hogy megnézhesse A mindenség elmélete című filmet, amely a világ leghíresebb, kerekesszékbe kényszerült emberéről, Stephen Hawking asztrofizikusról szól. Hogy a dolog még kínosabb legyen, az eset a Fogyatékosok Napján történt, amelyet idén először tartottak meg Nagy-Britanniában. Amikor fény derült a kellemetlen incidensre, a mozilánc két ingyenjegyet küldött a 12 éves fiúnak és édesanyjának, hangsúlyozva, hogy ezer termük kilencven százaléka alkalmas arra, hogy kerekesszékesek is látogassák.cinema-boy-hawking

"Ironikus volt, hogy a Fogyatékosok Napján megyünk megnézni egy filmet ami a világon a leghíresebb fizikusról szól, aki szintén kerekesszékbe kényszerült és nem volt akadálymentesítve a mozi. Joe nem értette az egészet, hogy miért nem tudták biztosítani számára, hogy megnézhesse a filmet." - nyilatkozta a fiú anyja.

A mindenség elmélete az idei szezon nagy favoritja, öt Oscarra jelölték (legjobb film, legjobb női főszereplő: Felicity Jones, legjobb férfi főszereplő: Eddie Redmayne, legjobb adaptált forgatókönyv, legjobb zene). Eddig már 18 díjat nyert és további 78-ra jelölték.

Megosztás facebookon