asdf

A Viszkis vonzza a nézőket országszerte

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: IC Press
December 11-én immár a kétszázezredik hazai néző váltott jegyet A Viszkis című akciófilmre. Ezzel Antal Nimród rendező alkotása újabb mérföldkőhöz ért, hiszen a rendszerváltás óta eltelt évek alatt nagyon ritkán sikerül magyar filmnek túlszárnyalnia ezt a határt.
Műfaji szempontból is jelentős eredményt mutat fel a produkció, miután a mögöttünk hagyott 27 év során eddig sohasem került fel a legtöbb nézőt vonzó filmek ranglistájára olyan akciófilm, amelyet teljes egészében itthon gyártottak. A kirobbanó siker kizárólag a moziba járó emberek elégedettségének köszönhető.
AViszkis_jelenetfoto_kredit_SzaboAdrienn (39)
A viszkis rablóként elhíresült bűnöző, Ambrus Attila vászonra vitt története iránt óriási az érdeklődés. Vidéken is az átlagosnál nagyobb arányban voltak kíváncsiak a magyar filmre. Budapest után Győrben és Debrecenben adták el a legtöbb jegyet A Viszkis vetítéseire a bemutató óta.
 
„Elképesztően sikeres éve lett a magyar filmeknek az idei. Óriási öröm számunkra, hogy ehhez A Viszkis révén mi is hozzájárulhatunk.”  – mondta Hutlassa Tamás producer. Az első két hetes nézőszám jelentések alapján A Viszkis még az eddigi csúcstartót, a Kincsemet is túlszárnyalta.
„A Viszkis is bizonyíték arra, hogy a közönség kíváncsi a jó hazai filmekre, örömmel nézi a mozikban azokat a történeteket, amelyekben magyar színészeket láthat. Nagyszerű érzés azt tapasztalni, hogy az emberek egymásnak ajánlják ezt a filmet, és a Facebookon, emailben érkező visszajelzések alapján óriási diadalnak könyveljük el azt is, hogy olyan nézőket sikerült A Viszkissel visszacsábítani a vásznak elé, akik mostanáig ódzkodtak a magyar filmektől. – mondta Borka Csilla, A Viszkist forgalmazó InterCom Zrt. filmforgalmazási igazgatója.
Megosztás facebookon