asdf

A világ legmenőbb reklámrendezőit keresi a Saatchi

  • Szerző: MoziStar
A Saatchi & Saatchi nemzetközi New Directors’ Showcase programja több mint 25 éve segíti a fiatal filmeseket, hogy bekerüljenek a nemzetközi vérkeringésbe. Idén először Magyarország is csatlakozik a programhoz és lehetőséget biztosít fiatal magyar filmeseknek, hogy megmérettessék magukat.

A Saatchi & Saatchi hálózat New Directors’ Showcase programjával már negyedszázada támogatja a fiatal filmes szakembereket. Évről évre a Cannes Lions reklámfesztivál egyik csúcspontja az új rendezők munkáinak vetítése. A nagy presztízsű programhoz, ahol olyan filmesek vettek már részt mint Michael Gondry, Floria Sigismondi, Jonathan Glazer vagy Noam Murro, idén a Saatchi & Saatchi Budapest is csatlakozik és lehetőséget biztosít fiatal magyar filmeseknek, hogy nevezhessenek már korábban készített alkotásaikkal. A filmeknek nem kell reklámfilmnek lenniük, be lehet nevezni bármilyen mozgóképes alkotást, műfaji megkötés nincs. A beérkezett filmekből a hazai szakmai zsűri kiválasztja a legjobbakat, amiket a globális szakmai bizottság figyelmébe ajánl. A globális zsűri által kiválasztott rendezők egy-egy munkája pedig a nemzetközi New Directors’ Showcase reeljében kerül bemutatásra a júniusban megrendezendő cannes-i seregszemlén.

Ezt megelőzően a hazai reklámszakma egyik legrégebbi és legrangosabb kreatív versenyén, a Hipnózison is bemutatkozhatnak a legjobb hazai alkotók és filmjeik.

rendező_reklám

A programot itthon 2015 novemberében jelentették be, a nevezési határidő 2016. március 27-e, eddig kell beküldeni a filmeket. A nevezés egyetlen feltétele, hogy az alkotó 2014. júniusa előtt nem készíthetett reklámfilmet.

A Saatchi Budapest az elmúlt években egyre inkább bekapcsolódik a nemzetközi vérkeringésbe, munkáik nagyrészt nemzetközi együttműködésekkel, és megbízásokból valósulnak meg. Legutóbb a P&G nőnapi köszöntőjének volt magyar vonatkozása, hiszen az abban látható egyik reklám elkészítésében a budapesti Saatchi iroda is tevékenyen részt vett.

A Saatchi hálózat regionális irodáival is szoros az együttműködés, így valósulhat meg közös ötletelés a new yorki, londoni, vagy szingapúri munkatársakkal. Ugyanezt a nemzetközi szintű lehetőséget szeretné a Saatchi csapata megadni a fiatal rendezők számára is.

További információkért kísérd figyelemmel: facebook.com/SaatchiBudapest

A New Directors’ Showcase korábbi reeljei megtekinthetők: youtube.com/NDS

Megosztás facebookon