asdf

A díjszezon első díjazottja: Tom Hanks

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: IC Press
A díjszezon hivatalosan is elkezdődik. 1997 óta az a hagyomány, hogy az Oscarig vezető őszi-téli filmes-díjas izgalmak első állomása a Hollywood Film Award átadása.

A díjat eddig is a legnagyobbak kapták meg: az életműdíjat kivéve (amit tavaly DeNiro vehetett át), mindig az adott évben bemutatott, konkrét művészi teljesítményt értékelik vele. Javasolni bárki javasolhat egy nyilvános e-mail címen (submissions@hollywoodawards.com), és az így beérkezett nevek közül a filmes ipar legnevesebb vezetőiből összeállt Tanácsadó Testület választja ki a legérdemesebbeket. Tavaly Will Smith és Carey Mulligan örülhetett.

irrfan-khan-tom-hanks-759.jpg

A tegnap közzétett bejelentés szerint a november 6-án a Beverly Hilton Hotelben tartandó gálaesten Tom Hanks nevét fogják bemondani: a kétszeres Oscar-díjas színész Clint Eastwood Sully – Csoda a Hudson folyón című rendezésében nyújtott telesítményéért kapja az elismerést.

sully_tomhanks_clinteastwood_.jpg

"Ha tudtam volna, milyen nehéz ősz hajat és bajuszt festeni, nem vállalom a Sully-t. Nehéz a festés, és még nehezebb megszabadulni tőle. Az Inferno ebből a szempontból sokkal könnyebb meló volt. Akár a civil ruhámban, a civil hajammal is eljátszhattam volna. Persze, cserébe az egész filmben folyton rohanok. A Sully-ban legalább sokat ülhettem egy helyben… igaz, egy zuhanó repülőgép pilótafülkéjében." – viccelődött Tom Hanks.

Inferno - Hazai bemutató: 2016. október 13.

Megosztás facebookon