asdf

Úgy szeretlek, majd megeszlek...

Egy zombi film, ami vicces, romantikus és haláli; amiben nem az a fontos ki vagy mi okozta az emberiség „zombulását”, hanem a szerelem, de nem a szokványos formájában. Hogyan lesz egy halott szerelmes egy élőbe, és fordítva?

WB_B1_Online

R (Nicholas Hoult), a zombi srác szívét rabul ejti egy lány, aki bizony a vacsija is lehetne, hiszen élő ember. Ezek az élőhalottak sokban különböznek a tipikus zombifilmek zabagépjeitől. Ugyanis nem teljesen ösztönlények, több emberi vonás rejlik bennük, mint azt gondolnánk. Szokásaik vannak, emberi kapcsolatokra is képesek. R-nek például barátja is van, M.

Azonban R még így is különbözik társaitól. Minden nap gyötrelem számára. Nem emlékszik a múltjára, sőt, a nevére sem. Nem látja értelmét az „életének”, mind addig, amíg nem jön Julie (Teresa Palmer), akibe első látásra szerelmes lesz. Újra elkezd élni, emlékek és érzések törnek rá, egy kis „agyalással” rásegítve. Mivel R beszélni is alig tud, nehezen kommunikál a lánnyal. Emiatt kínos, és egyre viccesebb helyzetekbe kerül.  

eleven

Természetesen nehézséget nem csak a kettejük közti másság is mutatja. A zombik legalja, a Csontik élelme fogytán van és nem nézik jó szemmel a kialakuló románcot. Ők azok, akik a leginkább éreztetik a zombifilmek vonalát, gondolkodás nélkül felfalnak mindenkit. Így egy kis kettősség jellemzi az Eleven testeket, hiszen a film inkább romkom, mint félős-zombis mozi. Aztán ott van még Julie apja is, aki élő randi jelöltnek is nehézdió, nem még egy halottnak. R ahogy egyre élőbb lesz, több emléke,és érzése is lesz. Julie és R veszélybe kerül, mikor az emberek közé merészkedik a fiú, hogy elmondjon szerelmének valamit. Csontik, zombik és emberek csapnak össze.

Jonathan Levine rendező nagyon jól tette, hogy a humorra helyezte a hangsúlyt. Zseniális megoldás, hogy az élőhalottas szabályokat nem követve valami újat hozott létre. Az Eleven testeket nézve fel sem merül bennünk, hogy a két főhős érzelmi szálának alakulása egy bugyuta történet. Egyszerre szórakoztató, olykor könnyed, romantikus vagy épp zombis, vicces és iróniával teli jelenetekkel megspékelve. Szóval csak semmi kriptaszag, irány a moziba!

Eredeti cím: Warm Bodies Műfaj: romantikus horror-vígjáték Rendező: Jonathan Levine Isaac marion regénye alapján a forgatókönyvet írta: Jonathan Levine Szereplők: Nicholas Hoult, Teresa Palmer, Rob Corddry, Dave Franco, John Malkovich

Bemutató dátum: 2013. április 11.

Feliratos Korhatár: 16 éven aluliak számára nem ajánlott

Megosztás facebookon