asdf

John Wick az igazi bosszúálló!

Oké, bírom a Marvel filmeket, és hiszek a szuperhősös maszlagban, de John Wick mindenféle képesség nélkül teszi hidegre a rosszfiúkat, ő ízig-vérig bosszúálló. John Wick nem ismer könyörületet.

Keanu Reeves végre tököt növesztett és nem ijedt meg a puskától, de még a kőkemény bunyókat is lazán kezelte. Állta sarat rendesen! Sőt, jobban izgatja, hogy a szép fehér ingjét, ami csatak vér lett, hogy fogja kitisztíttatni. John Wick nevét hallva, még az orosz gengszteróriás is görcsbe rándul. Nem véletlenül, hiszen hősünk egykor brutális bérgyilkos volt, de mára már visszavonult. Aki hallotta már John Wick nevét azt tudja, hogy nem ajánlatos játszadozni vele, mert levadássza ellenfeleit és megannyi módját ismeri, hogy végezzen velük, ettől vált legendássá az alvilágban.JohnWick_jelenetfoto (22)

John Wick egy nő miatt hagyta hátra bűnös életmódját. Ám egy napon imádott felesége, aki beteg volt, és váratlanul meghalt, de utolsó ajándékként kapott tőle egy beagle kiskutyát, Daisyt azzal az üzenettel és reménnyel, hogy ne felejtse el, hogyan kell szeretni. Daisy kutyus nagyon édes, és sajnos alig kapott 20 perc játékidőt, mert a szadista gengszter, Iosef Tarasov (Alfie Allen) kinyírja szegénykét. A naplopó figyelmét Wick 1969-es Boss Mustangja keltette fel, amit Wick nem hajlandó eladni neki, így Iosef embereivel betör John házába, őt eszméletvesztésig verik, a kutyust pedig megölik. A bandának fogalma sem volt, hogy kivel kezdtek ki, és bizony tettükkel magukra haragították a legdurvább bérgyilkost.JohnWick_jelenetfoto (4)

John Wick megtudja, hogy az orosz maffiafőnök, Viggo Tarasov (Michael Nyqvist) egyetlen fia támadta meg. Viggo hamar rájön, hogy alkunak helye nincs, így vérdíjat ajánl annak, aki megöli Johnt. Viggo hiába küld egy egész hadseregnyi embert John-ra, akiből rideg gyilkossá válik, mindenkivel végez. Még a rendőr is csak szép estét kíván neki, amikor megpillantja a nappaliban heverő hullát. A történet lényegében rém egyszerű és a szereplők hátteréről sem tudunk meg sokat, mert az egész sztori John Wick bosszújára épül. Nem tűri a felesleges fecsegést, még ő maga is elég keveset beszél, de aki ismeri, az tudja, hogy John Wick hallgatása is sokat mondó. Talán a film egyszerűsége nem is baj, mert nagyon is szórakoztató. Dinamikájában a legnagyobb motívum a bosszú, és azt azt körülvevő cselekmények sorozata. A zene pöpec és kiválóan hozza a hangulatot. Talán a Mátrix óta nem remekelt így Keanu Reeves, de az biztos, hogy John Wick nagyot dobott karrierjén, főleg a tavalyi 47 Ronin után, ami nem volt nagy eresztés.JohnWick_jelenetfoto (36)

John Wick borzalmas dolgokra képes, de mégis kedveljük őt, hiszen a szerelméért ő képes volt változni, s mikor mindent elveszít, a gyász, a remény és a düh vezérli, újra bele kényszerül régi életébe, de már nincs vesztenivalója. Sok jó színésszel találkozunk a filmben, akiknek ha csekély is a jelenete, de épp annyit adtak hozzá, amennyi kellett, emberivé tették a karaktert. A Viggo-t alakító Michael Nyqvist például nem a tipikus orosz maffiozó képében jelenik meg és érezzük, hogy John-nal különleges a kapcsolata, kedveli őt, még, ha ki is akarja nyírni. Szerencsére ez a film nem csöpögött felesleges szerelmi száltól, annál inkább a vértől. Keanu Reeves megmutatja a benne szunnyadó állatot!JohnWick_jelenetfoto (2)

A John Wick cselekménye ütemesen halad előre és minden egyes akciójelent kifejező, a golyózáporok és a rengeteg elképesztően látványos verekedés a humorral olyan összhangban van, hogy a meglepetés nélküli történettel ellentétben egyértelműen érzelem gazdag akció moziról van szó. Kötelező azoknak, akik pörgős akcióra vágynak, fanyar humorral és pazar jelenetekkel.

JOHN WICK

Eredeti cím: John Wick
Főszereplők: Keanu Reeves, Adrianne Palicki, Willem Dafoe, Bridget Moynahan, Jason Isaacs, John Leguizamo, Ian McShane. Fényképezte: Jonathan Sela. Zene: Tyler Bates, Joel J. Richard. Látvány: Jeremy Jonathan White, Dan Leigh. Írta: Derek Kolstad. Rendezte: Chad Stahelski
Mozibemutató: 2014. november 13.
Színes, szinkronos amerikai film
Műfaj: akció
Korhatár: 18
Gyártó: Summit Entertainment
Forgalmazó: InterCom

Megosztás facebookon