asdf

Jim Carrey és Jeff Daniels 20 év után sem normálisak

Megérkezett hozzánk is minden idők egyik legjobb vígjátékának folytatása, a Dumb és Dumber 2. Hihetetlen, hogy kerek 20 évet kellett várni ennek a mai napig is legendásnak számító sztorinak a folytatására. Kérdés, hogy megérte-e.

A dilibogyók története 20 év elteltével folytatódik, amikor Lloyd (Jim Carrey), azaz Dumb csodálatos módon felépül színlelt állapotából, bevallva barátjának Harry-nek (Jeff Daniels), vagyis Dumbernek, hogy mindez egy grandiózus poén kedvéért történt és az elmúlt 20 évben csupán színlelt - a pelenkázások során pedig rendkívül jól mulatott.  Persze köztük ez nem adhat okot haragra, az egyetlen gond csupán az, hogy Dumbernek sürgősen vesére van szüksége, mivel állapota válságos, műtétre van szüksége minél hamarabb. A szülőknél tett látogatás után megtudják, hogy Dumbernek van egy felnőtt gyermeke, akit csupán meg kellene találni és máris megoldódik a vese problémája.dumbesdumber2_02A jókedvű párosunk szószoros értelmében őrült keresésbe kezd Dumber gyermeke után, aki mint kiderül szépségében anyjára, eszét illetően azonban apjára ütött. Útjuk során sok régi poént élhetünk át újra - mivel a fingás igenis vicces, a flörtölés ismét új értelmet nyer, ritka madarak közé pedig nem szabad éhes macskát ereszteni. Egy rövid időre újra láthatjuk kedvenc szőrös autónkat is, a fiúknak pedig most sem sikerül kultúrátlan viselkedni, amikor kéne. A történet azonban szerintem teljesen lényegtelen, hiszen a Dumb és Dumber varázsa, ami visszaröpít minket a gyerekkorunkba, amikor még szabadon kacarásztunk a fingós poénokon, nos, az pont a fingós poénokban és prosztó viccekben rejlik.dumbesdumber2_01A film remek esti kikapcsolódás lehet azok számára, akik szeretik a disznó poénokat és buta szóvicceket - a kifinomultabb humorra éhes nézők azonban nem biztos, hogy megkapják amire vágynak, sőt. Néhány poén számomra is eléggé erőltetettnek hatott, bizonyos dolgokról valóban az ezredik bőrt húzták már le és talán tudtak volna ennél jobbat is alkotni, de úgy gondolom ebben volt némi szándékosság is a készítők részéről - legalábbis remélem. Emiatt már most sok negatív kritikát kapott a szakmától és nem valószínű, hogy az a bizonyos imdb pontszám 7-nél följebb kúszna a jövőben, de szerintem ez ne vegye el egyetlen Dumb és Dumber rajongó kedvét sem, hiszen akinek az első rész tetszett nagy valószínűséggel ezen is jót fog mulatni, igazi bűnös élvezet. Bár a történet sokban hajaz elődjére, és a poénok sem feltétlen ütősek annyira, de ezt a humor-duót nem lehet nem szeretni.

dumbesdumber2_03

Bevallom én is arra számítottam, hogy az év legborzalmasabb filmjét fogom látni, mert valamivel biztosan elrontják, mégis kellemes csalódás ért hiszen a Dumb és Dumber varázs egyszerűen működik 20 év elteltével is. Dumb és Dumber fanoknak kötelező, aki pedig kétségekkel áll még a film elé csak annyit mondok: negatív kritikusi vélemények ide vagy oda, rég hallottam már ennyi embert önfeledten nevetni egy moziteremben.

DUMB ÉS DUMBER KETTYÓ

Eredeti cím: Dumb and Dumber To
Műfaj: vígjáték
Szereplők: Jim Carrey, Jeff Daniels, Laurie Holden, Kathleen Turner,
Rachel Melvin, Rob Riggle, Paul Blackthorne
Rendezte: Bobby Farelly, Peter Farelly
Forgatókönyv: Sean Anders, Mike Cerrone, Bobby Farrelly, Peter Farelly,
John Morris, Bennett Yellin
Fényképezte: Matthew F. Leonetti
Bemutató dátum: 2014. december 11.
Szinkronizált
Korhatár: 16 éven aluliak számára nem ajánlott
Forgalmazó: Freeman Film

Megosztás facebookon