asdf

Jason Statham lehet az új Chuck Norris?

Jason Statham eddig szinte csak egyetlen arcát mutatta meg, a kemény, rideg akcióhőst, akinek alig vannak érzései. Statham és a komédia nem nagyon szerepeltek eddig egy lapon és nem igazán tudtuk volna elképzelni, hogy eljön a pillanat, amikor ő szolgáltatja a Chuck Norris-t is megszégyenítő poénokat.

A kém című film nem csak a Norris féle beszólogatások miatt érdekes, de hazánkban forgatták a film legtöbb jelenetét, és a készítők nem szégyellték bemutatni Budapestet, illetve a Balatont. Emellett Melissa McCarthy "jamesbondoskodása" figyelemre méltó és szórakoztató. Ki gondolta volna egykor, hogy a Szívek szállodája, bájos Sookie St. James-e tud vicces és harcias lenni?! A Személyiségtolvaj és a Női szervek után most A kém című filmben bizonyít.AKem_jelenetfoto (22)Susan Cooper (Melissa McCarthy) a CIA elemzőjeként dolgozik, a küldetésekben az irodai asztalnál segít a háttérből. Ám egy napon társa Bradley Fine (Jude Law) és egy másik titkos ügynök, Rick Ford (Jason Statham) elbaltáznak egy akciót, és még le is lepleződnek, Susan lehetőséget kap, hogy terepre menjen. Önként vállalja, hogy beépül egy fegyverekkel kereskedő bűnbandába, hogy megelőzze a bajt. Az önbizalomhiányos Susan ismeretlen terepre téved, de ösztönei nem hagyják cserben. Amire szüksége is van, hisz, ahogy annak lennie kell, itt is vannak rosszfiúk, akik próbálnak keresztbetenni az ügynöknek. Az elhunyt, de gazdag fegyverkerskedő lánya, Rayna Boyanov (Rose Byrne) örökölt egy nukleáris fegyvert, amit szeretne jó áron elpasszolni az orosz maffiának (...hát ki másnak...). Ezt az ügyletet szeretné megakadályozni Cooper, akinek akciózása Rick Ford számára elfogadhatatlan tény, nem képes feldolgozni, hogy az egykor irodai munkát végző nő most hozzá hasonlóan küldetésen van, így hát követi az újdonsült titkos ügynököt, hogy bebizonyítsa ő a jobb. Így keverednek lehetetlen és szórakoztató helyzetekbe.AKem_jelenetfoto (17)A McCarthy-Statham duó minden, csak épp nem az, amit valaha eltudtunk volna képzelni. Pedig ebben az akció-vígjátékban övék a főszerep és baromi jól működik a páros. McCarthy végre nem mellékszerepet kap egy vígjátékban, hanem 100%-ban rá összpontosít a film. Na, de ne menjünk el szó nélkül Jason Statham "chucknorriskodása" mellett sem, mert elképesztően jól tolja a zakkant, hősködő, mindent túlélő titkos ügynököt, aki egyszer már újra élesztette magát. A film kiválóan építkezik a humorból, mert bőven van belőle, de egyértelműen a McCarthy-Statham duó jelenetei a legimpozánsabbak. Észbontó pillanatokat köszönhetünk nekik, ami miatt a történet lényege eltörpül. Annyira vicces az egész film, hogy megállás nélkül szakadunk a röhögéstől és közben Budapest utcáin járunk, zseniális. De még a magyar tengerre is ellátogatnak humorbombával a zsebükben kémjeink, amivel még több poénos momentumot ajándékoznak.AKem_jelenetfoto (13)

Paul Feig jól tudta, hogy a történet bizony édes kevés lesz ahhoz, hogy a mozi rajongók pénzt dobjanak ki egy olyan filmre, ami első hallásra egy újabb kémfilmet jelent, ami az arra jellemző vonásokat hordozza magában. Ám, A kém jóval több ennél. A rendező úr a legjobb és a leghihetetlenebb színészeket válogatta össze, akikről alig hinnénk, hogy helytállnak egy ilyen műfajú filmben. Aztán jött Statham, McCarthy, Law és Byrne, hogy megmutassák, ők értik a humort. Nem sokat téved, aki azt gondolja, hogy egy sablonos kémfilmmel állunk szembe (a történetet tekintve), de pozitív csalódást okoz a film dinamikája, hangulata és a színészek játéka. McCarthy és Statham lubickol karakterében, ami üdítően hat az egész filmre. Ajánlom mindenkinek, aki kiváló és pezsdítő szórakozásra vágyik!

MoziStar: 8/10

A KÉM

Eredeti cím: Spy
Színes, szinkronizált amerikai film
Műfaj: akció / vígjáték
Főszereplők: Melissa McCarthy, Jude Law, Rose Byrne, Jason Statham, 50 Cent, Kamarás Iván. Fényképezte: Robert D. Yeoman. Zene: Theodore Shapiro. Látvány: Jefferson Sage. Írta és rendezte: Paul Feig
Gyártó: Twentieth Century Fox
Játékidő: 120 perc
Korhatár: 16
Mozibemutató: 2015. június 4.
Forgalmazó: InterCom

Megosztás facebookon